Paste cu muschi de vita
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:29 20 08 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paste cu muschi de vita

ro

08 Dec, 2016 11:40 1513 Marime text


Programul de educație culinară „Atelierul de Gusturi” va fi derulat în perioada 17 octombrie 2016 – 15 septembrie 2017. Este o campanie care îşi propune să aducă sfaturi și informații practice din domeniul culinar începătorilor şi viitorilor bucătari. Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de rețete și a secretelor de preparare.

Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente

  • 1 /2 ardei iute
  • Putin ulei de masline
  • 2 graunte de usturoi
  • 50 g. broccoli
  • 50 g. unt
  • Piper si sare dupa gust
  • 100 ml. Smantana dulce
  • 150g. paste linguini
  • 1 lingurita crema de trufe
  • 50 ml. Vin alb
  • 50 ml. Supa de vita
  • 100 g. rosii cherry
  • 100 g. muschi de vita
  • Parmezan dupa gust 

Mod de preparare

Se pun pastele in apa clocotita cu sare si cu putin ulei de masline (ca sa nu se lipeasca intre ele) si se fierb pana devin usor ”al dente”.

Intre timp muschiul de vita se taie bucati si se trage la tigaie, in ulei de masline. Se adauga ardei iute, usturoi taiat felii, broccoli si se stinge totul cu vin alb. Se pun in tigaie rosiile cherry, supa de vita si untul. Se lasa sa clocoteasca. Se adauga smantana dulce, crema de trufe, sare si piper dupa gust.

Se pun pastele in tigaie, se amesteca bine cu carnea si restul ingredientelor si se scot pe o farfurie. Se rade deasupra parmezan, dupa gust.
 

Despre “Atelierul de Gusturi“

Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitatile programului cuprind filmarea si prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, cu sprijinul urmatorilor parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Meat & Milk, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.

Detalii despre program pot fi gasite pe www.adelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook  si pe canalul Youtube

Despre George Radu

"Crescut" in bucatarie, George Radu si-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinara si afinitatea pentru munca in macelarie. Implicat timp de 11 ani in afacerile familiei din domeniul alimentar, in 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. In prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.
In octombrie 2016, George Radu incepe derularea programului educational culinar "Atelierul de Gusturi", cu scopul de a sprijini tinerii bucatari cu sfaturi si informatii practice din domeniul culinar.
 
Contact
Atelierul de Gusturi
Email: pr@atelieruldegusturi.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii