Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:40 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Tort de Craciun cu mousse de ciocolata alba

ro

13 Dec, 2018 11:36 367 Marime text
Tort de Craciun, tort cu mousse de ciocolata alba si straturi subtiri de pandispan. Un desert deosebit pentru masa de sarbatori.

Tortul de Craciun cu mousse de ciocolata alba si portocale este o propunere delicioasa pentru sarbatorile de iarna din acest an.  Straturile de pandispan pot parea destul de migaloase, dar pentru ca vom coace cate doua foi deodata si fiecare tava va sta in cuptor doar pentru 4 minute, prepararea lor se va incheia inainte de a ne da seama. Va recomand cu mare drag sa incercati acest tort de Craciun, reteta nu este deloc complicata.

Tort de Craciun cu mousse de ciocolata alba – Ingrediente (tort 16 cm diametru)

Foi pandipaspan pentru tort de Craciun – Ingrediente 10-11 foi


100 g faina
50 g cacao
6 oua medii
150 g zahar
1 pastaie de vanilie
80 g unt
1 varf cutit sare

Mousse de ciocolata si portocala – Ingrediente

600 ml smantana naturala pentru frisca
150 g zahar tos fin
40 ml apa + 40 ml suc de portocala
200 g ciocolata alba
10 g gelatina foi
1 portocala mare (doar coaja rasa)

Ornamente Tort de Craciun 

300 g ciocolata alba
100 g cca fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare pe Reţete culinare Laura Adamache
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii