Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:55 24 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Ruladă cu șuncă (rețetă interbelică)

ro

19 Jan, 2022 10:12 1321 Marime text


Mestecăm 5 gălbenușuri cu 100 gr. unt, puțină sare, 80 gr. făină și la urmă spuma dela 3 albușuri. Punem la copt într-o tavă bine unsă și un foc bine potrivit , o presărăm cu șuncă tocată mărunt, cu parmezan ras și puțină smântână, apoi o răsucim în rulou presărând-o cu smântână și puțin unt, o punem din nou la copt prentru câteva minute.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

Sursa foto și text: GastroArt

Citește și:

GastroArt Prima rețetă de colivă (1066)  

GastroArt Minciunele (rețetă din 1933) 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii