Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt.ro Cum știu alții să-și celebreze gastronomiile. Azi cazul sarmalelor pe timbre

ro

18 Oct, 2021 12:57 2410 Marime text
  • Cum am puține, dar fixe idei, vă supun, azi, atenției o altă abordare a unor state prin care își celebrează gastronomiile naționale (fără să își facă griji că preparatele sunt influențate de rețetarul internațional sau regional). Azi – sarmaua.
 
Există, nu foarte multe, serii de timbre cu tematică culinară. Nu mă refer la cele cu ingrediente (deși nu au fost gândite așa): ciuperci, legume sau specii de galinacee. Din acelea mai găsim și pe la noi, adică românești. Mă refer la cele cu mâncare.

Cum sarmalele sunt turcești (ha!), adică etimologic în românește sunt turcești, că povestea e lungă și am mai scris-o, alte țări nu au o problemă în a tipări timbre cu sarmale.

Și nu vorbim doar de Azerbaijan, care în 2017 a înregistrat în patrimoniul imaterial Unesco “dolma making and sharing tradition” sau de Turcia (de la care tot spunem că le-am preluat și noi), dar găsim printre țările emitente de astfel de timbre Bosnia și Herțegovina sau Coreea.

Scuze pentru calitatea pozelor, dar altele nu am găsit.
 
 
Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu. Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Sursa foto și text. GastroArt.ro

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii