GastroArt Pui cu fasole verde (rețetă interbelică)
GastroArt: Pui cu fasole verde (rețetă interbelică)
17 Mar, 2022 10:52
ZIUA de Constanta
1919
Marime text
Se trage puiul în untură, se adaugă o ceapă dată prin răzătoare și un praf de făină. Se curăță fasolea.
Dacă puiul e foarte tânăr, atunci fasolea se ferbe deoparte, se scurge de apă și se pune peste puiul deja înăbușit. Se pune sare, se adaugă apă sau zeamă de carne, atât cât trebue să aibă mâncarea sos.
Dacă puiul nu e prea fraged, se așează dela început fasolea, peste puiul înăbușit în untură se toarnă o ceașcă de zeamă de carne sau apă și se lasă să fearbă înăbușit.
La servit se pun 2-3 linguri de smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)
GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii