Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)

ro

14 Mar, 2022 08:59 1775 Marime text


Se fierb 300 gr. nucă pisată cu 2 dcl de lapte și 100 gr. zahăr până se îngroașe ca o cremă.

După ce s-a luat dela foc, se adaugă 2 linguri de rom și dacă dorim și o lingură de ciocolată rasă sau cacao, în acest caz se mărește cantitatea de zahăr la 150 gr.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet.

Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

text: GastroArt
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii