GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)
GastroArt: Cremă de nuci (rețetă interbelică)
							
							 14 Mar, 2022 08:59 
							
														
							
								ZIUA de Constanta
								 
				                   
				                   
				                   
				                
							
							 2218
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
						
						
				                   
				                   
				                
							
							 2218
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						Se fierb 300 gr. nucă pisată cu 2 dcl de lapte și 100 gr. zahăr până se îngroașe ca o cremă.
După ce s-a luat dela foc, se adaugă 2 linguri de rom și dacă dorim și o lingură de ciocolată rasă sau cacao, în acest caz se mărește cantitatea de zahăr la 150 gr.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet.
Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
text: GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
								Comentarii
							
							
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

															
														
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
					