Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:53 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Mâncare de dovlecei (Reţetă Interbelică)

ro

24 Apr, 2022 14:36 969 Marime text
Se curăță dovleceii ca mai sus. Se înăbușe într-o cratiță cu puțin unt. Se face un sos din două cepe tăiate mărunt și îngălbenite în unt, un praf de făină, o lingură de bulion, puțină zeamă de carne. Se pun dovleceii, se țin până sunt fierți, dar nu sfărâmați. Înainte de a servi, se adaugă puțin pătrunjel tocat.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Sursa: GastroArt

Citește și: 

GastroArt Sos de usturoi (rețetă interbelică) 

GastroArt Pui cu mazăre vero (rețetă interbelică) 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii