Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Macaroane (rețetă interbelică)

ro

10 Feb, 2022 08:29 1718 Marime text



Se amestecă 150 gr. nuci pisate cu 250 gr. zahăr pudră și se adaugă treptat 3 albușuri nebătute, frecând cât se poate
de bine. După aceia se mai adaugă 150 gr. zahăr pudră și încă 1-2 albușuri și 150 gr. făină.


Din această compoziție se toarnă cu cornetul pe o tavă unsă și așternută cu hârtie rondele mici și regulate. Batem de
câteva ori tava pe masă ca să se așeze toate grămăjioarele, apoi coacem la foc potrivit.


Se poate face și amestecând această compoziție cu fructe sau numai macaroanele după s-au copt, două câte două, cu o
compoziție făcută din 80 gr. alune prăjite, 50 gr. zahăr pudră amestecate cu esență de cafea și 100 gr. unt.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi
mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.


 
 
Despre GastroArt.ro
 
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro


Citește și: GastroArt Ciorbă de fasole (rețetă interbelică)

Ciorbă de potroace (rețetă interbelică)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii