Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Tartă de vișine (rețetă interbelică)

ro

24 Jun, 2022 08:58 1191 Marime text
Rețetă, Sursa foto: Gastro Art Cantitățile: 500 gr. vișine curățate, 150 gr. zahăr praf, 250 gr. făină, 125 gr. unt, 2-3 linguri vin alb, vanilină.

Se frământă aluatul, care se așează într-o formă unsă cu unt, se acoperă cu vișine, se presară cu zahăr și se coace la cuptor până se rumenește. Se servesc călduțe. În timpul coptului, vișinele pătrund în aluat dându-i gust plăcut.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.


Sursa foto-text: Gastro.Art.ro 


Citește și:

GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică) 

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii