Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:26 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Omletă cu mere (rețetă interbelică)

ro

16 May, 2022 09:11 928 Marime text
Rețetă de omletă, foto: GastroArt.ro
Se curăță 5-6 mere, se taie felii subțiri și se pun să se moaie pe mașină cu puțin unt. Se pun într-un castron 4 linguri de făină, care se amestecă cu 4 ouă întregi, un praf de sare și 2 linguri de zahăr vanilat.


Se subție cu o ceașcă de lapte și o lingură de rom, astfel ca aluatul să fie ca o smântână. Se topește puțin unt într-o tigaie, se toarnă o parte din compoziție, se presară merele și deasupra se toarnă restul compoziției, se coace ½ oră la cuptor. Se răstoarnă pe farfurie, se presară zahăr și se servește caldă.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.



În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.




Sursa foto și text:  GastroArt.ro


​Citește și: 


GastroArt Perișoare cu smântână (rețetă interbelică)

 GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii