Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:28 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Bavareză de căpșuni (rețetă interbelică)

ro

29 May, 2022 09:57 974 Marime text
Rețetă de pesmeți, foto: GastroArtCantitățile: 125 gr zahăr, 4 gălbenușe, 300 gr lapte fierbinte, 6 foi de gelatină topită în apă caldă, 200 gr căpșuni sdrobiți, 200 gr frișcă bătută, un păhărel coniac. Se freacă gălbenușele cu zahărul, se pun la foc cu laptele până începe să dea în clocot, se adaugă gelatina, se ia dela foc și se amestec într-una până se răcește. Se adaugă căpșunele, frișca și coniacul, se toarnă într-o formă simplă udată cu apă, se încorporă cu ghiață pisată. Se răstoarnă în momentul de a servi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com


 Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text:  GastroArt.ro

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii