Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naziştii au încercat să înfiinţeze o armată de câini "vorbitori", pentru a câştiga Al Doilea Război Mondial

ro

24 May, 2011 23:24 3076 Marime text

nazistii-au-incercat-sa-infiinteze-o-armata-de-caini-vorbitori-pentru-a-castiga-al-doilea-razboi-mondial-96465.jpgStudii recente arată că naziştii au încercat să dreseze câini pentru a putea citi, "vorbi" şi scrie , cu scopul de a câştiga al doilea război mondial, relatează The Telegraph.

Germanii vedeau câinii ca fiind aproape la fel de inteligenţi ca şi oamenii, fapt pentru care au încercat să îşi construiască o întreagă armată de temut, alcătuită din câini "vorbitori". Hitler era un iubitor de câini şi spera că animalele vor putea ajunge să comunice cu stăpânii lor din trupele SS. Fuhrer-ul avea şi o şcoală specială înfiinţată în acest scop.

Câinii mai "educaţi" erau recrutaţi din toată Germania şi erau dresaţi să bată cu lăbuţele litere din alfabet, şi să imite vocea umană. Cercetătorii spun că unul dintre aceştia a şi răspuns cu "Fuhrerul meu" când a fost întrebat cine este Adolf Hitler.

Întregul experiment bizar "Wooffan SS" a ieşit la suprafaţă în urma cercetărilor întreprinse de doctorul academician Jan Bondeson, de la Universitatea Cardiff, care studia exemple de câini extraordinari din istorie.

Sursa: Antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii