Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Rețetă de lichior de coacăze negre, scorțișoară și usturoi

ro

24 Jul, 2021 00:00 2690 Marime text

 
  • Din punct de vedere chimic, coacăzele sunt alcătuite din următoarele procente de substanțe: 87.40% apă, 6.80% zahăr, 2.50% acizi, 0.88% nitrați, 0.53% grăsimi și o cantitate bogată de vitamina C.
  • Încă din secolul al al XVIII-lea, coacăzele au fost considerate fructe benefice pentru longevitatea umană. 
Roșu sau negru, coacăzul este o tufă, un arbust cu fructe mici, întâlnit cel mai adesea în vestul Rusiei și Europa.
 
Coacăzele negre (Ribes Nigrum) și coacăzele roșii (Ribes Rubrum) se găsesc în păduri (la margine, unde poate ajunge soarele la ele), în nutriție și în arta culinară. Au un miros plăcut și aromat,dar posibil derutant, deoarece gustul lor este ușor acidulat. Arbustul crește până la o înălțime și o lățime de 1.5 m, în timp ce diametrul fructelor este de aproximativ 1 cm.
 
Din punct de vedere chimic, coacăzele sunt alcătuite din următoarele procente de substanțe: 87.40% apă, 6.80% zahăr, 2.50% acizi, 0.88% nitrați, 0.53% grăsimi și o cantitate bogată de vitamina C.
 
Coacăzele negre sunt mai bogate în vitamina C (cele mai, dintre toate fructele) și conțin multe elemente minerale, precum fosfor, clor, sodiu, magneziu și calciu. Mulți oameni consideră că singura diferență dintre cele două tipuri de coacăze este culoarea.
 
 În schimb, pe lângă compoziția chimică, oricine poate observa cu ușurință diferențele de textură și gust (de exemplu, cele roșii sunt mai transparente).
 
În bucătăriile din lume, ambele tipuri de coacăze sunt folosite de obicei pentru deserturi, dar și pe post de condiment interesant la felul doi (miel cu coacăze roșii în Regatul Unit).
 
Coacăzele negre sunt mai populare, fiind folosite totodată ca umplutură de tort și condiment (în Japonia). Ambele fructe sunt componente notabile din băuturi, fiind ingrediente importante în sucuri de fructe, nectaruri de fructe și chiar și câteva băuturi alcoolice cum ar fi lichioruri și cocktailul Kir.
 
Încă din secolul al al XVIII-lea, coacăzele au fost considerate fructe benefice pentru longevitatea umană. Au un efect important împotriva reumatismului, hepatitei, constipației, gutei și inflamațiilor urinare și digestive.
 
Sunt de asemnea o armă naturală contra obezității, iar consumul recomandat este de 100-300 grame pe zi (în special dimineața pe stomacul gol).
 
Rețeta
 
O rețetă populară este lichiorul de coacăze negre.
 
Ingredientele sunt:
  • 1 kg coacăze negre
  • 2 g scorțișoară
  • 12 g usturoi 
Ingredientele sunt lăsate la infuzat timp de o lună în 3 litri de coniac împreună cu 750 grame de zahăr. Fructele sunt zdrobite și întreaga compoziție este filtrată printr-o sită.
 
Sursa text: www.centrulnatura.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii