Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul pentru Combaterea AntiSemitismului Mazare a incalcat legea

ro

20 Jul, 2009 14:38 2004 Marime text

procurorul-general.jpgCentrul pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului a transmis o sesizare Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, in care arata ca primarul Constantei, Radu Mazare, "a incalcat Legea 107/2006 dar a si instigat un minor sa ii urmeze exemplul educandu-l pe acesta sa trateze legislatia in vigoare cu dispret".

Astfel, duminica seara, la Mamaia, primarul a aparut pe scena unei prezentari de moda imbracat in uniforma de ofiter nazist, in fata unui public numeros. Alaturi de edil a venit si fiul acestuia, purtand uniforma de ordonanta de ofiter nazist. Impreuna, cei doi au defilat in fata spectatorilor in pas de parada.

Continuarea pe http://www.hotnews.ro/...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MAZarus 20 Jul, 2009 20:21 Presa din intreaga lume scrie despre "nazistul" Radu Mazare de R.P. HotNews.ro Luni, 20 iulie 2009, 20:34 Actualitate | Internaţional Radu Mazare, la parada modei Radu Mazare, la parada modei Foto: Captura NewsIn "Generalul nazist" Radu Mazare a facut turul lumii. Primarul din Constanta a ajuns in presa din intreaga lume, dupa ce a aparut pe scena unei prezentari de moda imbracat in uniforma de ofiter german. "Polemica in Romania, pentru ca un primar a defilat pe un podium imbracat in uniforma nazista", scrie Terra Chile. "Un primar roman si fiul sau au defilat imbracati ca niste nazisti", titreaza publicatia croata Javno. "Un primar din Romania a scandalizat evreii si grupurile pro-democrate, dupa ce s-a imbracat intr-o uniforma folosita de ofiterii germani in al Doilea Razboi Mondial", continua ziaristii croati. Nici vecinii din Ungaria nu au pierdut subiectul. "Primarul din Constanta, imbracat in uniforma nazista", scrie Nepszabadsag, in editia online. "Un primar roman costumat in nazist produce furie", titreaza Jerusalem Post, care continua: "in Romania este interzis sa te imbraci in astfel de haine, o tara care a negat pana in 2004 ca a participat la Holocaust". Si Haaretz scrie despre romanul care a rascolit intreaga lume: "Un primar roman jigneste evreii, dupa ce a defilat in uniforma de nazist". "Un primar roman starneste scandal, dupa ce a purtat uniforma de nazist", anunta agentia de presa bulgara Novinite. "Oficialul este cunoscut pentru actiunile sale extravagante si a fost cercetat pentru coruptie", explica jurnalistii de la sud de Dunare. Fotografia lui Radu Mazare, insotit pe scena de fiul sau, a ajuns si in presa din Marea Britanie. "Am vrut sa ma imbrac in general al Wehrmachtului, pentru ca intotdeauna mi-a placut aceasta uniforma si am admirat organizarea riguroasa a armatei germane" - sunt declaratiile facute de Mazare imediat dupa evenimentul de la malul marii si publicate astazi de Sky News, sub titlul: "Scandal dupa ce un primar defileaza intr-o uniforma din al Doilea Razboi Mondial". "Un primar roman a atras numeroase critici, dupa ce a defilat in stil nazist si cu o uniforma germana", scrie publicatia spaniola ABC. La zi cu tema de scandal este si presa rusa, care anunta ca "Primarul roman care a defilat in uniforma nazista a fost acuzat de antisemitism", potrivit Lenta.ru. Subiectul s-a raspandit rapid in presa din intreaga lume, dupa ce cazul a fost abordat de marile agentii de presa. "Un primar roman a scandalizat grupurile pro-democrate si comunitatea de evrei, dupa ce a defilat impreuna cu fiul sau imbracat intr-o uniforma germana din al Doilea Razboi Mondial, in timpul unui spectacol de moda", scrie Reuters. "O asociatie din Romania ce lupta impotriva antisemitismului a facut apel la Parchet sa deschida o ancheta, dupa ce primarul din Constanta a participat la o defilare de moda imbracat cu o uniforma de ofiter nazist", scrie si AFP.
  • Gabriel Mascas 20 Jul, 2009 15:08 Libertatea nu inseamna crima tovarasa Codruta ,ilegal este monumentul asa zisului holocaust in Bucuresti ,in pofida Holocaustului comunist instigat tot de jidani ,si nesimtirea cu care aceste lichele isi aroga notiunea de eroi mondiali. Ca sa nu mai vorbim marele om de stat Maresalul Antonescu cazut in "dizgratia"istorica de ultima ora. Si pe Eminescu care este acuzat de jidani ca l-a plagiat pe Lermontov ! Radu Mazare Felicitari! Credeam ca esti un mic Copil!
  • murfatlar 20 Jul, 2009 12:12 imi pun intrebarea:primarul Mazare cand maunceste? ori nu a trecut de faza copilariei? daca nu s-0a jucat si distrat cind a fost copilandru si adolescent i-a oferit primaria Constantei teren propice pt distractie.Acei pensionari care-si iau pachetul cu marfa conficata si platita de noi,care-l voteaza intr-o nebunie nu vad? nu-si pun intrebarea: primarele asta al nostru cind munceste?