Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Ministerul Afacerilor Interne, sărbătorită printr-un ceremonial militar-religios. Pompieri, jandarmi și polițiști au primit Emblema de onoare

ro

16 Jul, 2018 18:43 4060 Marime text

Ziua Ministerului Afacerilor Interne a fost aniversată astăzi, în premieră, la sediul MAI. Evenimentul a fost marcat printr-un ceremonial militar-religios la care au participat ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, dar și reprezentanți ai conducerii structurilor proprii.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne a acordat Emblema de onoare pentru 29 de pompieri, jandarmi și polițiști care au participat la misiuni de salvare de vieți în cazul inundațiilor din ultimele zile.
 

”Credeți-mă că ne-a fost extrem de greu să îi alegem pe eroii acestei zile, pentru că Ministerul Afacerilor Interne are foarte mulți oameni cu care se mândrește și care contribuie, în fiecare zi, la creșterea prestigiului instituției” a spus ministrul Carmen Dan.


În cadrul aceleiași ceremonii, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne a fost înălțat drapelul României, alături de cel al Uniunii Europene și cel al NATO.

”Mi-am dorit foarte mult ca, în fața acestei instituții atât de importante pentru români, să se înalțe drapelul național, alături de cele ale Uniunii Europene și NATO. Sunt simbolurile identității noastre naționale și europene, dar și ale determinării de a apăra, alături de partenerii noștri strategici, libertatea și valorile democrației” a spus ministrul afacerilor interne.

Nu în ultimul rând, la sediul MAI a avut loc astăzi, tot în premieră, ceremonialul Schimbului de Gardă. Începând din acest sfârșit de săptămână și până în luna septembrie, în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 11.00, în fața Ministerului Afacerilor Interne, va avea loc acest ceremonial.

În an Centenar, conform propunerii Comisiei de Heraldică a MAI și având ca reper ziua de 16 iulie 1862, dată ce apare într-o ordonanță semnată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza și în care se face referire la contopirea Cancelariilor Ministerului de la București și Iași, dar și la alte măsuri organizatorice, a fost emis Ordinul de ministru 78/2018 prin care ziua de 16 iulie devine Ziua Ministerului Afacerilor Interne.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii