Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Filmului Turcesc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

ro

14 Mar, 2016 21:36 2128 Marime text
 
Yunus Emre Enstitüsü Centrul Cultural Turc Constanța şi Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța organizează în perioada 17-19 martie, Zilele Filmului Turcesc. Proiecțiile vor avea loc începând cu ora 18.00, în Sala Mică din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor. Toate filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă.
 
Pe data de 17 martie începând cu ra 18.00 va fi difuzat filmul „Șoptește-mi, dacă uit / Unutursam Fısılda”
          
Zilele Filmului Turcesc încep cu lungmetrajul ”Șoptește-mi, dacă uit / Unutursam Fısılda” în regia lui Çagan Irmak,  realizat în 2014. Rolurile principale sunt interpretate de: Hümeyra, Işıl Yücesoy, Farah Zeynep Abdula (actrita care a jucat rolul Șura în serialul de epocă “În dragoste și în război”), Mehmet Günsür (actorul care a jucat rolul Prințului Mustafa în serialul “Suleyman Magnificul-Sub domnia iubirii”), Kerem Bürsin, Gözde Çığacı.
 
Hatice și Hanife sunt două surori, total diferite una de cealaltă. Lui Hatice îi place să cânte și dorește să-și urmeze visul. Sora ei mai mare Hanife este o persoană introvertită și atașată de tradiție. Într-o zi se mută în oraș Tarık, care este muzician. Acesta descoperă vocea lui Hatice. Tarık și Hatice se îndrăgostesc unul de celălalt și decid să plece împreună în Istanbul pentru a deveni cântăreți renumiți. După o lungă perioadă de timp Hatice se întoarce în casa părintească, unde o așteaptă  sora sa Hanife. Hanife îi cere socoteală lui Hatice pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut.
 
Pe 18 martie de la ora 18.00 va fi prezentat filmul „Tu eşti căminul meu / Evim Sensin”
 
Proiecțiile vor continua cu lungmetrajul “Tu eşti căminul meu / Evim Sensin”, în regia lui Özcan Deniz, realizat în 2012. Rolurile principale sunt interpretate de Özcan Deniz şi Fahriye Evcen.
 
Evim Sensin este un film emoționant centrat pe povestea de dragoste dintre Iskender, un tânăr care muncește pe șantier și care de abia traiește de pe o zi pe alta și Leyla, o fată înstărită. Cei doi se întalnesc, se îndrăgostesc și se căsătoresc. Totul pare un basm până când, într-o zi, visul se destramă.          
 
De asemenea, pe 19 martie începând cu ora 18.00 va rula pelicula „Visul fluturelui / Kelebeğin Rüyası”
 
Ultima proiecție este “Visul fluturelui / Kelebeğin Rüyası” în regia lui Yılmaz Erdoğan, realizat în 2013. Rolurile principale sunt interpretate de  Kıvanç Tatlıtuğ (actorul care a jucat rolul Kurt Seyit  în serialul de epocă “În dragoste și în război”), Belçim Bilgin, Mert Firat.
 
Doi tineri prieteni, Rüştü și Muzaffer, trăiesc într-un mic orășel din Turcia. Deși au convingeri diferite despre viață, împart aceleași pasiuni: poezia și fetele frumoase. Destinele li se complică atunci când se îndrăgostesc amândoi de Suzan, superba fiică a unui industriaș, abia sosită de la Istanbul. Pentru a decide care dintre ei este alesul, fac un pariu: câștigă cel al cărui poem va fi pe placul fetei, iar celalalt se retrage. Însă cei doi au de confruntat și alte probleme ale anilor '40: boala, sărăcia, munca în mină, războiul.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii