Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziarul de investigaţii Filosoful politruc Gelu Dae, şef la AFER

ro

20 Nov, 2013 12:22 1840 Marime text
A copilărit lângă gară şi de accea s-a îndreptat către domeniul transporturilor feroviare, după cum mărturiseşte chiar el. Şi a ajuns chiar în vârful ierarhiei, fiind numit, la începutul lunii septembrie, director general al Autorităţii Feroviare Române (AFER). Asta cu toate că Gelu Dae nu are studii superioare de specialitate, ci o pregătire eminamente umanistă – absolvent de filosofie şi jurnalism al unei facultăţi particulare. Asta după 1990, pentru că înainte era încadrat ca „lucrător cu munca politică” la Comitetul Judeţean UTC Constanţa.
Puţini sunt cei din afara sistemului feroviar care au auzit vreodată de AFER. Şi mai puţini cei care ştiu cu se se ocupă această instituţie, altfel de o importanţă crucială. Înfiinţată în 1998, Autoritatea Feroviară Română (AFER) este un fel de Dumnezeu a tot ceea ce mişcă pe căile ferate române, dar şi prin subteranele Bucureştilor, adică la metrou.
„AFER este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor, desemnat să asigure, în principal, inspecţia de stat şi controlul de siguranţă a circulaţiei în transportul feroviar şi cu metroul, activitatea specifică de registru feroviar, licenţierea operatorilor de transport feroviar, autorizarea şi supravegherea tehnică a furnizorilor interni de produse şi servicii în domeniul feroviar, organizarea examenelor şi emiterea atestatelor, certificatelor şi a licenţelor, după caz, pentru personalul de siguranţă a circulaţiei, cercetarea evenimentelor şi accidentelor feroviare”. Astfel sunt definite atribuţiile instituţiei în Hotărârea Guvernului nr. 626/1998, privind înfiinţarea ei.
Sursa: ziaruldeinvestigatii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii