Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Un șofer fără permis depistat pe bulevardul Tomis (galerie foto)

ro

04 Jan, 2019 09:56 1128 Marime text
În data de 03.01.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 258 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.405 lei.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, dintre acestea, 46 de abateri au fost constatate pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, 20 de abateri pentru  tulburarea  ordinii și liniștii publice în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, piețelor agroalimentare și în cartiere, 56 sancțiuni pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun si 63 de încălcări ale legislației rutiere.

De asemenea, tot în data de 03.01.2019, în zona centrală a orașului, pe Bdul Tomis, politiștii locali au depistat  o persoană care condusese un autoturism și  nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Conform reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în acest caz  s-au întocmit actele de constatare  sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art.335, alin.1 din Codul Penal respectiv” Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere ”. Această faptă se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă polițiștii locali recomandă tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale.

”Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea de drept a constănțenilor, Direcția Generală Poliția Locală Constanța solicită cetățenilor să semnaleze faptele de natură antisocială la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!” - au mai transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța

Sursa foto: Poliția Locală Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii