Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Workshop de informare preventivă la Cobadin

ro

27 Jul, 2012 16:20 1379 Marime text
Ieri, la Căminul Cultural din comuna Cobadin, s-a desfăşurat workshop-ul cu tema „Informarea cetăţenilor despre măsurile de prevenire şi intervenţie în caz de dezastre naturale”.

Această activitate a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” Constanţa în colaborare cu organizaţia World Vision Romania şi Primăria Cobadin.

Subiectele abordate de specialiştii inspectoratului judeţean au vizat  principalele riscuri ce pot genera situaţii de urgenţă, identificate la nivelul comunei, voluntariatul în situaţii de urgenţă şi fenomenul de incendiere a vegetaţiei.

Întâlnirea cu cetăţenii comunei a facilitat prezentarea măsurilor de prevenire ce trebuie planificate şi executate pentru eliminarea și reducerea riscurilor de producere a dezastrelor, prezentarea rolului voluntariatului în situaţii de urgenţă, respectiv implicarea comunităţii în acţiuni de voluntariat pe timpul situaţiilor de urgenţă.

Deoarece evenimentele generatoare de situaţii de urgenţă nu pot fi întotdeauna evitate, însă pot fi prevenite şi gestionate, colaborarea dintre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, organizaţia World Vision Romania şi Primăria Cobadin a avut ca scop principal crearea unei mentalităţi adecvate la nivelul comunităţii locale.

Efectele situaţiilor de urgenţă pot fi reduse printr-un proces ce implică stabilirea de măsuri şi acţiuni menite să contribuie la diminuarea riscului asociat acestor fenomene, lucru posibil numai prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri specifice zonei, a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului ce trebuie adoptat în cazul producerii lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii