Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:35 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE3. Radu Mazăre a ajuns la Constanţa "Vreau să stau pe mare, să mă liniştesc!" (Referat DNA + document)

ro

25 Jun, 2015 08:04 2506 Marime text

UPDATE 3 ora 13.22

Ajuns acasă, Radu Mazăre a fost supus unui nou tir de întrebări de jurnalişti. El a spus că le mulţumeşte magistraţilorpentru că i-au făcut cel mai frumos cadou de când s-a născut, adică l-au eliberat!

UPDATE2 ora 13.10

La ieşirea din sediul IPJ, Radu Mazăre a reamintit că a plecat definitiv din politică, nu mai candidează şi nu va participa, nici ca spectator, la alegerile de la organizaţiile municipală şi judeţeană ale PSD Constanţa. Radu Mazăre spune că a fost dezamăgit şi de unii apropiaţi şi colegi de partid, nu doar de adversarii politici. Fostul primar a spus că speră ca şi prietenul său, Sorin Strutinsky să scape din arest.

Întrebat dacă va merge la carnaval, în Mamaia, Mazăre a spus că nu şi că nu îl mai interesează. Totuşi, a adăugat el, din moent ce carnavalurile se vor ţine şi vara aceasta, "înseamnă că a fost o iniţiativă bună". El a admis, însă, că va ieşi seara prin Mamaia. 

UPDATE ora 12.55

Fostul primar al Constanţei a ajuns la Constanţa şi s-a prezentat direct la sediul IPJ Constanţa, pentru controlul judiciar. El a fost întâmpinat de jurnalişti, unii adresându-i-se cu apelativul “Domule primar!”, ceea ce l-a determinat pe Mazăre să afirme: “Dacă ai fost primar bun atâţia ani, lumea tot primar îţi zice”.
 
Radu Mazăre a spus că cel mai dor i-a fost în cele trei luni petrecute în arest de mare, mai dor chiar decât de fete! Tocmai de aceea, el a dezvăluit că după-amiază, după ce ajunge acasă, va scoate caiacul şi va merge pe mare, pentru că, a adăugat el, controlul judiciar îi impune doar să nu depăşească graniţele ţării. “Am voie în toată România, inclusive în apele teritoriale”, a râs fostul edil.
 
Întrebat cu cine a vorbit cel mai mult la telefon cât s-a aflat în arrest, Radu Mazăre a spus: “Cu mama, cu fraţii mei, cu fetele!”. Chestionat ce părere are despre cauzele care l-au dus în situaţia în care se află acum, Mazăre nu a dorit să răspundă, afirmând doar: “Nu vreau să dăm în chestii politice!”.
 
Iar la întrebarea dacă îi pare rău după funcţia de primar, Mazăre a spus că orice om are strângere de inimă dacă pune suflet într-o muncă de 15 ani, atunci când renunţă.

UPDATE ora 9.45

Radu Mazăre a pornit spre Constanţa! Conform unor surse, el se va prezenta direct la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, pentru controlul judiciar.

---------------------------------

Radu Mazăre a ajuns în urmă cu câteva minute la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde magistraţii dezbat o nouă cerere a procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului edil de Constanţa.

Decizia de azi nu va fi definitivă, astfel că Mazăre se va întoarce azi la Constanţa, cel puţin pentru un timp, el fiind eliberat ieri din arest preventiv şi plasat sub control judiciar.

Întrebat de jurnalişti dacă va organiza o petrecere o dată ajuns la Constanţa, Radu Mazăre a spus că nu îl interesează aşa ceva şi nu vrea decât să stea pe mare, să se liniştească. Mazăre a mai spus că nu mai vrea să audă de politică şi de viaţa publică. El a mai spus că nu se aştepta să fie eliberat, pentru că avocaţii i-au spus că se întâmplă foarte rar ca judecătorii dintr-un complet de divergenţă să accepte eliberarea inculpaţilor din arest preventiv.

Cererea mai sus precizată a fost formulată în dosarul în care Mazăre este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro, cauză instrumentată de Dana Ana, procuror DNA București. Tot Dana Ana îl cercetează pe Mazăre, tot sub control judiciar, în Dosarul Campusului Social Henri Coandă. 

În această cauză,Mazăre este cercetat alături de omul de afaceri Avraham Morgenstern şi de fratele lui Mazăre, Alexandru Mazăre, senator al României.

Pe timpul controlului judiciar, Mazăre va fi obligat să respecte următoarele condiţii:

1 să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
2 să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
3 să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
4 să nu depăşească limita teritorială a României fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia;

5 să nu se apropie de inculpaţii, suspecţii, martorii şi experţii din prezenta cauză sau care vor dobândi această calitate în viitor şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;

În temeiul art.215 alin.3 şi 7 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului preventiv.
 

Citeşte şi

CURTEA SUPREMĂ A DECIS, IERI, LIBERTATEA FOSTULUI PRIMAR AL CONSTANŢEI

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii