Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volksbank restituie comisioanele de risc până la 30 septembrie

ro

17 Aug, 2015 17:29 1620 Marime text
Volksbank România a anunţat că va reduce soldul creditelor deţinute de persoanele fizice, indiferent de moneda împrumutului, prin restituirea sumelor achitate în contul comisioanelor de risc, de administrare sau de rezervă minimă obligatorie. Operaţiunea se realizează automat până la 30 septembrie. "Soluţia se aplică creditelor aflate în portofoliul Volksbank România, active la data transmiterii către clienţi a informărilor VBRO cu privire la modul de implementare a acesteia. Din sumele cu care se va diminua datoria totală se vor reţine cu prioritate eventualele restanţe pe care clienţii le au faţă de Volksbank România la data implementării soluţiei", arată, astăzi, un comunicat al Băncii Transilvania.
Măsura nu se aplică împrumuturilor pentru care clienţii au obţinut deja restituirea integrală a sumelor achitate de aceştia cu titlu de comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie. Diminuarea datoriei totale aferente creditelor se va realiza automat, fără a fi necesare alte demersuri din partea clienţilor, potrivit bursa.ro.
Banca Transilvania a derulat, până la finalul lunii iulie, o ofertă de conversie în lei sau euro pentru clienţii cu credite în franci elveţieni, prin care s-a angajat să returneze sumele deja plătite drept comision de risc, prin reducerea soldului împrumutului, la care se adaugă o reducere de 22,5% la soldul creditului rezultat după diminuarea cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.
Banca a precizat anterior că, după finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor în franci elveţieni, dar până la sfârşitul acestui an, va fi returnat comisionul de risc achitat şi nerecuperat de clienţii cu credite denominate în alte monede decât franci elveţieni din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzătoare a soldului creditelor, decizie cu impact asupra a circa 15.000 de clienţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii