Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladimir Putin Rusia constată o scădere a activităţii militare în estul Ucrainei

ro

17 Feb, 2015 23:19 1107 Marime text
Rusia constată o scădere a activităţii militare în estul Ucrainei şi speră că Acordurile de la Minsk vor fi respectate de către părţile aflate în conflict, a afirmat, în această seară, la Budapesta preşedintele rus Vladimir Putin, citat de Interfax, informează Mediafax.

„În ceea ce priveşte luptele (din estul Ucrainei), observăm, per ansamblu, o importantă, şi vreau să subliniez acest lucru, scădere a activităţii militare", a declarat Vladimir Putin după întrevederea cu premierul ungar Viktor Orban, notează Mediafax.

De asemenea, el a spus că Rusia apreciază Acordurile de la Minsk, semnate la 12 februarie de către Grupul de contact, din care fac reprezentanţi ai Moscovei, Kievului, OSCE şi lideri separatişti proruşi din estul Ucrainei, declarându-se, totodată, "mai degrabă optimist" în privinţa respectării şi implementării lor.

„Apreciem foarte mult acordurile încheiate la Minsk. Este extrem de important ca partea ucraineană, autorităţile de la Kiev de fapt, să fie de acord cu implementarea unei reforme constituţionale profunde, care să satisfacă cererile cu privire la o oarecare independenţă, indiferent cum s-ar numi - descentralizare, autonomie, federalizare -, în anumite regiuni ale ţării", a spus preşedintele rus.

„Cu cât mai repede vor fi puse în practică prevederile privind încetarea ostilităţilor şi retragerea tehnicii (militare), cu atât mai repede se vor crea condiţii reale pentru ca soluţionarea politică să intre într-o fază concretă", a adăugat el.

Totodată, preşedintele rus consideră că Acordurile de la Minsk pot deveni un instrument juridic internaţional în urma adoptării unei rezoluţii în Consiliul de Securitate al ONU.



Sursa: Mediafax
Sursa foto: nspm.rs
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii