Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virusul Dridex loveşte din nou băncile româneşti

ro

18 Aug, 2015 23:35 1404 Marime text
Utilizatorii serviciilor de online banking din România sunt, în ultimele zile, ținta exclusivă a unui nou val de mesaje spam trimise de către Dridex, un nou troian bancar care fură datele de autentificare ale persoanelor, clienți a două bănci autohtone, atenționează specialiștii Bitdefender, citaţi de Agerpres.
 
Dridex, un virus relativ nou, este momentan configurat să atace două bănci românești. Astfel, pentru a captura datele de autentificare, acesta folosește diferite module: pentru banca care folosește tastatura virtuală la introducerea parolei, virusul face capturi de ecran la fiecare click de mouse, iar pentru cealaltă bancă, folosește un modul care injectează cod în pagina de autentificare.
 
Specialiștii atrag atenția că Dridex este greu de identificat pe un calculator deja infectat. Pentru a preveni infecția, Bitdefender le recomandă utilizatorilor să folosească o soluție de securitate actualizată la zi. De asemenea, dacă suspectează că sunt infectați, utilizatorii pot încerca apăsarea butonul de restart pentru a opri derularea acestuia la repornirea PC-ului.
 
Sursa foto: www.jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii