Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, întrevedere cu prim-ministrul Statului Kuweit. Despre ce au discutat

ro

21 Oct, 2018 15:11 1239 Marime text

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 21 octombrie 2018, în Kuweit City, o întrevedere cu prim-ministrul Statului Kuweit, Șeicul Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabah.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de consolidarea și aprofundarea cooperării bilaterale în plan economic și sectorial, precum și pe aspecte legate de evoluțiile de securitate la nivel regional și internațional.

Cu acest prilej, cei doi prim-miniștri au apreciat parcursul ascendent al relațiilor româno-kuweitiene și au discutat despre proiectele viitoare destinate consolidării dialogului politico-diplomatic bilateral. De asemenea, au analizat posibilitățile de extindere a cooperării în diverse domenii de interes reciproc, în funcție de nișele prioritare identificate în cadrul dialogului guvernamental și la nivelul mediului de afaceri din cele două state.

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul său şi al Executivului de la București pentru consolidarea relațiilor României cu lumea arabă în ansamblu, obiectiv evidențiat în Programul de Guvernare 2017-2020, care prevede intensificarea eforturilor diplomatice în această direcție. De asemenea, a evidențiat faptul că Statul Kuweit este un partener esențial al României în regiunea Golfului, cu atât mai mult cu cât, începând de la data de 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția rotativă a Consiliului UE.

Cei doi oficiali s-au referit, de asemenea, la buna cooperare bilaterală în cadrul organismelor internaționale, precum și la posibilitatea susținerii unor proiecte de interes pentru ambele state în cadrul acestor organizații.

Totodată, au analizat căile de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale bilaterale româno-kuweitiene, prin impulsionarea sectorului privat, în special prin încurajarea activă a oamenilor de afaceri kuweitieni de a investi în România. Premierul Viorica Dăncilă  a transmis disponibilitatea părții române de a dezvolta o serie de proiecte concrete în domenii precum: agricultură, transporturi, investiții, industrie, infrastructură critică, energie, sănătate.

Cu prilejul vizitei premierului Viorica Dăncilă în Statul Kuweit au fost semnate două acorduri de cooperare: Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe al Statului Kuweit, respectiv Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul turismului între Ministerul Turismului din România şi Ministerul Informației – sectorul turism din Statul Kuweit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii