Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, despre raportul privind DNA - ”Să lăsăm justiţia să-şi spună cuvântul”. Ce a declarat premierul

ro

19 Feb, 2018 12:33 1326 Marime text
Premierul Viorica Dăncilă a precizat luni că ministrul Justiţiei este cel care trebuie să prezinte public o evaluare privind situaţia creată ca urmare a dezvăluirilor apărute în spaţiul public legate de activitatea DNA, informează Agerpres.

"Ministrul trebuie să facă o evaluare, să facă un raport, să vină în spaţiul public să prezinte acest raport şi cred că trebuie să lăsăm justiţia să-şi spună cuvântul", a declarat Viorica Dăncilă la plecarea de la lucrările celei de-a 21-a sesiuni a adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România, întrebată ce i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în legătură cu DNA şi procurorul şef Laura Codruţa Kovesi.

Premierul a reamintit că, după apariţia în spaţiul public a informaţiilor despre DNA, l-a chemat pe ministrul Justiţiei în ţară.

"Aici aş vrea să risipesc unele îndoieli şi unele acuze din spaţiul public cum că aş fi anulat întâlnirile pe care le avea domnul ministru cu ministrul Justiţiei din Japonia. Nu, domnul ministru s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei din Japonia, s-a întâlnit cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii, mai avea câteva vizite de făcut, a venit în ţară. Am văzut ce este în spaţiul public şi singura mea discuţie a fost referitoare la ceea ce a apărut în spaţiul public, la raportul pe care dânsul trebuie să-l prezinte şi să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei", a declarat Dăncilă.

Întrebată de ce Tudorel Toader nu a prezentat săptămâna trecută raportul referitor la DNA, premierul a spus: "Săptămâna trecută abia au apărut în spaţiul public aceste informaţii".

"Nu putea să vină din Japonia fără să analizeze, fără să vadă ce s-a întâmplat, ce este real din acest raport, care este situaţia reală, cred că nu era un raport care să fie clar, pe realitate şi consistent. A trebuit o săptămână să preia toate informaţiile legat de ceea ce a apărut în spaţiul public", a arătat Dăncilă.

Premierul a punctat că decizia în acest caz este la ministrul Justiţiei.

Sursă: AGERPRES
Sursă foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii