Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:39 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta susține că în România, sărăcia este „mult prea extinsă”

ro

17 Oct, 2015 19:30 871 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a scris astăzi pe pagina personală de Facebook că, deși România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie din Uniunea Europeană, acest fenomen este încă mult prea extins în țara noastră.
 
De asemenea, Ponta susține că din acest motiv, sunt necesare în continuare „un discurs și politici ferme de stânga”.
 
„Mă bucur foarte mult să văd că România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie și excludere socială din UE (-4 puncte procentuale!), potrivit Eurostat. Sunt vești care dau optimism, mai ales că astăzi este Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei. Sărăcia e încă mult prea extinsă în România, iar combaterea este, cred, mai importantă ca orice”, a scris Victor Ponta pe Facebook.
 
Tot el transmite că pe toată durata mandatului său a respins „vehement” austeritatea și a luptat pentru un model echilibrat de dezvoltare economică în România, „care să îmbine cu succes măsurile de creștere cu cele de sprijin social” și care să aibă în centrul său oamenii.
 
„Sigur, sunt conștient că mai avem încă multe de făcut! Tocmai de aceea cred că România are nevoie, în continuare, de un discurs și politici ferme de stânga, echilibrate și susținute de măsurile pragmatice de creștere economică. Aceasta a fost viziunea mea de la bun început: stânga pragmatică. Aceasta, cred eu, este formula prin care putem accelera în continuare scăderea sărăciei”, a continuat premierul. Sursa foto: glasul-hd.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii