Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victima unui accident rutier va primi daune de un milion de euro. Cum s-a petrecut accidentul şi cine va achita banii

ro

09 Mar, 2018 20:43 1574 Marime text
Un tânăr grav rănit într-un accident rutier provocat în urmă cu patru ani, de o şoferiţă cu maşină înmatriculată şi asigurată în Marea Britanie a obţinut din partea instanţei o despăgubire de un milion de euro.

Potrivit Adevarul.ro, instanţele din România au obligat asiguratorul englez la plata unei despăgubiri de 1.000.000 de euro. Victima accidentului s-a ales însă cu sechele pentru toată viaţa, iar banii pe care îi va primi vor intra cel mai probabil în tratamente şi îngrijiri.
 
Victima este paralizată pe jumătate, handicap pe care l-a căpătat în urmă cu patru ani, când a fost accidentat grav de un autoturism de teren în timp ce se deplasa cu căruţa pe DN 10, pe raza localităţii Cislău. Avea 33 de ani când, pe drumul de întoarcere de la pădure, de unde căra lemne ca să aibă cu ce să îşi întreţină mama, s-a izbit cu capul de asfalt, după ce două atelaje care se deplasau în tandem au fost spulberate de un autoturism condus de o româncă stabilită în Anglia. Doi răniţi grav au ajuns la spital, tânărul având nevoie de peste 75 de zile de spitalizare.
 
Şoferiţa s-a apărat atunci spunând că a evitat o maşină de pe contrasens, însă nu a putut să evite procesul în instanţă. În 2016, Judecătoria Pătârlagele din judeţul Buzău a decis acordarea unei daune morale de 1.000.000 de euro victimei de către firma de asigurare din Marea Britanie, sentinţă care a rămas în picioare şi la Curtea de Apel Ploieşti, scrie adevarul.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii