Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepremierul Viorel Ștefan a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale. Ce subiecte au fost discutate

ro

19 Mar, 2018 18:41 1736 Marime text
Vicepremierul Viorel Ștefan a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, director de țară pentru România și Ungaria, în contextul consultărilor pentru definitivarea viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023, informează Guvernul României. 
 

”Relația de parteneriat între Guvernul României și Banca Mondială poate fi consolidată în următorii ani prin derularea unor proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii de transport, precum și a celei în domeniul sănătății sau de apărare împotriva inundațiilor. Expertiza Băncii Mondiale este extrem de valoroasă pentru România în atingerea obiectivului său de dezvoltare a unei economii sustenabile și incluzive, concentrată asupra bunăstării românilor”, a subliniat vicepremierul Viorel Ștefan.

 
La nivelul Guvernului se face o amplă analiză cu privire la identificarea unor noi proiecte comune de colaborare cu Banca Mondială, bazată pe bunele practici ale cooperării de până acum, a adăugat viceprim-ministrul.
 
Oficialul român a precizat că această colaborare are noi oportunități de dezvoltare în contextul în care, la nivelul anului 2017, România a înregistrat o creștere economică de 7% din PIB, cel mai mare avans din 2008 până în prezent, la care au contribuit aproape toate ramurile economiei. Ritmul de creștere economică va putea fi menținut având în vedere că Executivul va acorda atenția cuvenită susținerii investițiilor, îndeosebi a celor finanțate din fonduri europene, îmbunătățirii colectării veniturilor bugetare, printr-o mai bună conformare voluntară, a afirmat vicepremierul Viorel Ștefan, în cadrul întrevederii.
 
Reprezentantul Băncii Mondiale, Tatiana Proskuryakova, a prezentat propunerile cu privire la Cadrul de Parteneriat de Țară pentru perioada 2018-2023, document asupra căruia au fost purtate mai multe consultări cu autoritățile române pentru a reflecta așteptările și viziunea partenerului român în măsurile ce pot fi întreprinse pe parcursul derulării acestui parteneriat.
 
Cadrul de Parteneriat pentru perioada 2018-2023 între România și Banca Mondială va fi prezentat, spre aprobare, Comitetului Directorilor Executivi ai Băncii în data de 14 iunie 2018.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii