Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Venim și blocăm toată Piața Victoriei“. Protest de amploare în Piața Victoriei din București după adoptarea modificărilor la codul penal

ro

04 Jul, 2018 18:33 1714 Marime text
Un protest de amploare a fost anunțat pentru această seară de la ora 20.00, în Piața Victoriei.

Evenimentul a fost anunțat de mai multe pagini de Facebook și îndeamnă la insubordonare civică și la blocarea Pieței Victoriei, după votul final acordat modificărilor Codului Penal.
 

”Venim și blocăm toată Piața Victoriei cu mașini, motociclete și biciclete deoarece astăzi 4 iulie Codul Penal a fost adoptat!Modificările la Codul Penal au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, cu 167 de voturi "pentru", în condițiile în care erau necesare 165 de voturi. PNL, USR și PMP au fost împotrivă! UDMR s-a abținut! Grupul parlamentar al minorităților naționale au votat pentru! PSD și ALDE au votat pentru! Legea va fi spusă controlului de constituționalitate și apoi va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Pentru informare, acest protest nu este un protest cu violență, ci este un protest cu fermitate!”, precizează mesajul postat pe Facebook de Rezistenții din Piața Victoriei și alte două grupuri.

 
Un protest similar a fost anunțat pe pagina de Facebook Corupția Ucide.
 

”Depinde și de noi. Nu s-a terminat. Hai în stradă!
 
Hai în stradă! Hai să spunem Președintelui să nu își abandoneze rolul constituțional. Hai să spunem partidelor de opoziție să nu renunțe la luptă. Hai să spunem Curții Constituționale să își respecte menirea. Hai să spunem aliaților noștri din UE și NATO să continue să ne ajute. Hai să spunem magistraților că nu sunt singuri. Putem spune asta prin prezența noastră, putem contribui la stoparea acestor modificări odioase aduse codurilor penale. Depinde și de noi.
 
167 de slugi ai câtorva infractori au decis astăzi ca România să devină un cuib de hoți și de mafioți, o țară în care oamenii mor din cauza corupției, în care cetățenii sunt furați și umiliți prin abuzul de putere al politicienilor. Totuși, încă nu s-a terminat. La peste 1 an și jumătate de la începutul ofensivei împotriva justiției nimic nu s-a schimbat încă în legislația penală. La mai bine de 6 luni de la adoptarea legilor justiției, acestea nu au intrat în vigoare și au fost îmbunătățite substanțial față de forma inițială. Între timp, Dragnea a fost condamnat în primă instanță, iar sistemul de justiție a arătat că nu a renunțat la independență. Hai să cerem instituțiilor independente ale statului să nu renunțe, hai să le spunem că suntem alături de ei, că nu sunt singuri”, precizează anunțul postat pe pagina Corupția Ucide. 

 Sursa foto: Facebook/Rezistenții din Piața Victoriei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii