Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. USR Constanța, conferință de presă legată de noua alianță și semnăturile #FărăPenali dispărute (galerie foto)

ro

08 Feb, 2019 13:16 2178 Marime text
Vineri, 8 februarie 2019, începând cu ora 13:00, la sediul Uniunii Salvați România – filiala județeană Constanța.organizează o Conferință de Presă, la care vor participa deputatul U.S.R. de Constanța - Stelian ION și președintele filialei județene U.S.R. Constanța - Remus NEGOI.

În cadrul întâlnirii vor fi detaliate următoarele subiecte: 
- Alianța electorală “2020 USR PLUS”, pentru alegerile europarlamentare, votată sâmbătă, 2 februarie 2019.
- Demararea acțiunii de strângere a semnăturilor necesare participării la alegerile europarlamentare. - Noua sesiune parlamentară începută pe 2 februarie 2019.

UPDATE. 1

Remus Negoi, președintele USR Constanța, a pornit discuția din cadrul conferinței.

"Am avea 3 puncte de discutat plus orice punct adițional. În lumina ultimelor evenimente am adăugat și discuții despre decizia definitivă în dosarul Retrocedărilor ilegale din Constanța. Aș vrea să începem cu ceea ce v-am transmis zilele trecute. M-aș referi la decizia în privința alianței 2020. După o zi de dezbateri, seara, prin vot,  membrii USR și de la Plus am hotărât ca alianța să fie făcută pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. Campania a fost făcută de fiecare partid în parte în legătură cu candidații. Au fost dezbateri în toată țara. Listele au fost dezbătute de-a lungul a 2 luni. Comisia USR a analizat. Au fost membrii și de la Plus. Au negociat cele două comisii și noi avem la momentul acesta o listă care intercalează poziții cu ale lor. Soluția este agreată de toată lumea. USR dorește un procent cât mai mare la Constanța. Un procent bun ar fi 25% la Constanța" a declarat Remus Negoi. 

La rândul său, deputatul Stelian Ion a menționat că nu exclude să continue și înțelegerile cu celelalte partide. Acesta a dat exemplu și parteneriatul pe care îl are cu PNL în privința unor proiecte.

"Însă alianța cu Plus a nascut comentarii pozitive și negative. Este o decizie grea și USR a făcut concesii importante. Avem deja un partid stabil, cu rezultate. A arătat acea latură a democrației indepedente" a spus deputatul Stelian Ion. 

"Avem nevoie să strângem într-un timp foarte scurt 200.000 de semnături la nivel național și avem nevoie de logistică. USR a făcut o altă concesie în alianța cu Plus din punct de vedere financiar, ei declarând că sunt un "frate mai mare" în alianță, și ar trebui să ajute partidul nou format pentru buna desfășurare a activității alianței” a spus Remus Negoi. 

"Sunt și avantaje și dezavantaje. Nu știm acum dacă 1 și cu 1 va da un rezultat de 3, de 2 sau 1,5" a subliniat deputatul USR care a menționat că sondajele arată că alianța ar da un rezultat mai bun la primele alegeri. 

UPDATE. 2

Ion Stelian a spus că ia în calcul și posibilitatea unei fuziuni pe viitor. El a spus că democrația internă a partidelor trebuie să fie cam la același nivel pentru a se ajunge în situația de mai sus. Partidele mari au mari probleme cu această democrație.

"Vom avea un parcurs comun. Din semnalele pe care le avem, sunt oameni asemănători cu noi, din aceeași zona a societății, cu aceleași principii" a mai sus Stelian Ion. 

"În urma discuțiilor cu colegii de la Plus există 8 cereri de amplasări de corturi în municipiu și județ. Și vom avea nevoie să vină oamenii să voteze. Targetul este de 8.000 de semnături la Constanța" a mai spus Remus Negoi. lAcesta a precizat că la Primărie au fost aprobate cererile. 20 februarie-20 martie este perioada vizată. 

Stelian Ion spune că în Constanța trebuie făcuta curățenie pe scena politică locală.

"Dupa ce s-a văzut ce dezastru a făcut PSD-ul, oamenii trebuie să se trezească. Nu trebuie să ne mai fie rușine că suntem un oraș lăsat în urma. Ăsta e principalul mesaj - curățenia". Decizia ICCJ de ieri este un semnal” - a mai spus deputatul. 

"PSD trebuie înlăturat de la conducerea țării, dar și în județ aici" a mai spus stelian ion

UPDATE: 3 USR cere demisia primarului Decebal Făgădău

"De aseară, de când a început această discuție pe seama condamnării, nu am văzut nicio intenție de a intenționa. noi îi cerem primarului Decebal Făgădău să își dea demisia. Nu apare în dosar primarul, dar 8 ani de zile a fost degetul mâinii drepte a lui Mazăre. A fost ales, din păcate, în calitate de primar. A știut întotdeauna ce se întâmplă în acea viermuială" a spus Remus Negoi. 


De asemenea, USR acuză Primăria Constanța că nu s-a constituit parte civilă în dosar de pe vremea lui Decebal Făgădău în calitate de viceprimar. 

”Consilierii nu și-au făcut treaba și sunt răspunzători pentru acele zeci de milioane de euro care ar trebui recuperate ca prejudiciu. Nu ne așteptăm să își dea demisia că o cerem imperativ. Dacă nu pornește acțiuni civile pentru recuperarea datoriilor date de șeful său Radu Mazăre, se face din nou părtaș. În acest jaf, aș putea să îl numesc „Jaful secolului“, au fost acaparate zeci de mii de mp de spații verzi, plaje, faleze. Mafia a fost atât de puternică și au făcut asta. 14 ani a durat judecata pentru a ajunge la un rezultat. Acum putem spune că Radu Mazăre este un infractor. Unde juridic nu ar fi posibil trebuie făcute exproprieri, să fie anulate dosarele de vânzare-cumpărare și recuperate datoriile" a mai spus Stelian Ion. 

UPDATE. 4

Stelian Ion a menționat că a înțeles că PMP a decis să intre în opoziție și că se va vedea acum în ce se va întâmpla pe plan local. Însă, Stelian Ion nu crede că la Constanța se va întâmpla asta, din pricina bunei înțelegeri dintre PSD și PMP. 
 

"Luni semnăturile #FărăPenali vor fi depuse. Funcționarii de la Camera Deputaților au blocat procedura nejustificat 5 luni de zile. Ei au spus că au avut nevoie de mai mult timp pentru fotocopierea. Motivul real au mai făcut un supracontrol peste controlul primarului. Nu au dreptul legal să facă asta. Au întocmit o notă informativă cu mențiuni false pe care le-au prezentat biroului permanent de la Camera Deputaților și că nu au fost strânse corect și că sunt false. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus că peste 600.000 de semnături din 900.000 ar fi false. USR va formula plângere penală împotriva secretarului general a Camerei Deputaților pe această speță pentru întârzierea de 5 luni de zile și că au fost depășite atribuțiile. Se vor separă apele foarte clar. Cine dintre politicienii actuali aflați în parlament consideră că e firesc că infractorii pot deține funcții publice și cine consideră că nu. La asta se va rezuma discuția în Parlament" - a mai spus Stelian Ion. "Cred ca vor vota toți parlamentarii PNL și de la PMP. Vom vedea dacă va vota Traian Băsescu. Vom vedea cum vor vota individual cei de la minorități" a mai spus deputatul. 

"Cu votul celor de la răzvrătiți - Pro România - avem șanse" mai spun membrii USR. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii