Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. DNA a dispus începerea urmăririi penale şi cercetarea sub control judiciar Elena Udrea, dusă cu mandat la audieri (video)

ro

29 Jan, 2015 11:10 2634 Marime text
“În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda”, este mesajul postat de Elena Udrea pe o reţea de socializare în urmă cu câteva minute.

Conform unor surse, Elena Udrea ar putea fi audiată în Dosarul Microsoft.

Pe de altă parte, jurnaliştii România Tv transmit, pe surse, că ar fi posibil ca Elena Udrea să fie audiată într-un dosar de presupusă mită pe care fostul soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi dat-o fostei şefe DIICOT, Alina Bica.

Update ora 11.24

Conform România Tv, Elena Udrea ar fi fost luată de pe stradă de procurori, introdusă într-o maşină a DNA şi dusă la audieri. Elena Udrea a precizat că este audiată în Dosarul Microsoft.

Liderul PMP Elena Udrea a scris luni pe Facebook, referindu-se la decizia privind arestul la domiciliu pentru Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, cercetaţi în dosarul Microsoft, că "este grav ca s-a ajuns sa fii liber dacă spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzaţii la adresa cuiva, chiar nedovedite", aminteşte Mediafax.
 
Udrea se declara surprinsă de "tăcerea presei" faţă de dezvăluirile lui Sandu, deşi acestea "răscolesc tot sistemul şi acuză nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu".
 
Udrea se mai arăta surprinsă de faptul că "dintr-un dosar prezentat la lansarea lui ca cel mai mare corupţie din Romania (...) au rămas doar doi vinovaţi, arestati preventiv chiar, Dorin Cocoş si Gheorghe Ştefan" şi că "în rest, toată lumea este bine, liberă să îşi petreacă vacanţele la soare ori să facă ce pofteşte, să fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, să fie europarlamentar, cazul Dan Nica, să fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu".
 
Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, care a fost recent scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, a fost la DNA, miercuri, pentru a da noi declaraţii în dosarul Microsoft, el fiind audiat şi zilele trecute de către procurorii anticorupţie, potrivit unor surse judiciare.
 
Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor că el a aflat, în prima parte a anului 2009, că pentru finanţarea PDL şi a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicţii internaţionale, iar de aceste operaţiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite şi de încredere, "care reprezintă interesele unor corporaţii", declaraţiile fiind prezentate în documente citate de televiziunea Antena 3.

Update ora 12.05

Conform Realitatea Tv, Elena Udrea ar fi fost pusă sub învinuire şi urmărită penal pentru spalare de bani şi fals în declaraţia de avere. Aceasta pentru că, pe vremea când era căsătorită cu Dorin Cocoş, nu ar fi spus în declaraţia de avere despre sume de bani pe care soţul său, pe atunci, le-ar fi împrumutat către firme pe care le deţinea.

Însă potrivit unor surse judiciare, citate de B1 TV Elena Udrea a fost pusă sub învinuire pentru fals și uz de fals în dosarul Microsoft.

UPDATE, ora 13.30

Procurorul-şef al DNA a declarat că audierea Elenei Udrea are legătură cu un dosar mai vechi, nefiind vorba de un dosar nou deschis de DNA. Citeşte şi Kovesi despre audierea Elenei Udrea: „A fost citată într-un dosar care este înregistrat de mai mult timp la DNA”

UPDATE, ora 15.45

România TV notează pe site-ul său, citând surse judiciare, că Elena Udrea refuză să dea declaraţii la DNA. Liderului PMP i s-au adus doar la cunoştinţă învinurile, iar aceasta a analizat documentele. Potrivit surselor citate, Udrea a spus că va reveni la DNA pentru a da declaraţii, cel mai probabil vineri, mai relatează România TV. Udrea urmează să părăsească sediul DNA.

UPDATE, ora 15.55

Elena Udrea a ieşit, cu puţin timp în urmă, din sediul DNA. Aceasta a declarat că nu a dat nicio declaraţie în faţa anchetatorilor şi că a cerut să vadă întâi dosarul. Întrebată fiind dacă are la cunoştinţă de unde avea Dorin Cocoş banii pentru care acesta este cercetat în dosarul numit generic "Microsoft" şi de ce aceştia nu se regăsesc în declaraţia de avere, Elena Udrea a declarat: "nu pot să declar ceva ce aparţine unei alte persoane, fie şi fost soţ, dacă nu cunosc. Cel mai bine este să fie întrebat domnul Dorin Cocoş".

UPDATE, ora 16.14

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar, informează România TV.

UPDATE, ora 16.55

DNA a transmis un comunicat de presă prin care anunţă în mod oficial punerea sub urmărie penală a Elenei Udrea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere. Citeşte Oficial DNA: S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Elena Udrea

UPDATE, ora 17.40

Cu puţin timp în urmă, DNA a remis redacţiei un nou comunicat de presă prin care arată că Elena Udrea va fi cercetată sub control judiciar. Citeşte şi Oficial: Elena Udrea, sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii