Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:17 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ordinul de suspendare, fără efecte“ Nicuşor Constantinescu a scăpat de arestul la domicliu. El nu se poate întoarce însă la CJC

ro

14 May, 2015 17:03 1888 Marime text
Judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanța, a respins azi contestația procurorilor DNA Constanța formulată de împotriva deciziei judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care i-a înlocuit lui Nicuşor Constantinescu măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Hotârârea s-a luat în dosarul în care Constantinescu este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea.

UPDATE1, ora 17.40
Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion, în condiţiile actuale, Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din funcţia de preşedinte al Constliului Judeţean. „Ordinul nr. 91/24.02.2015, emis în luna februaarie prin care se constata suspendarea de drept a mandatului Președintelui CJC ca urmare a instituirii unei măsuri de arest nu îşi mai produce efecte în condiţiile date. Ţinând cont de decizia instanţei pronunţată astăzi, conform legii, ordinul pe care în calitate de prefect al Constanţei l-am dat în luna februarie nu îşi mai produce efecte“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa prefectul Constantin Ion.

Cu toate acestea, el încă nu are voie să îşi reia atribuţiile, existând o interdicţie precisă a organelor de judecată. Este pentru a doua oară în mandatul său când Constantinescu este suspendat din funcţie prin ordin de prefect, devenit apoi nul ca urmare a deciziilor instanţelor de judecată. Aceeaşi situaţia s-a petrecut şi în luna decembrie a anului trecut, când Constantinescu a revenit pe funcţie după patru luni de la emiterea ordinului de suspendare emis atunci de prefectul Radu Volcinschi.
Citiţi despre acest lucru aici:

Pe durata controlului judiciar, Constantinescu are următoarele obligaţii:

1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat.

2. să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei.

3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

4. să nu depăşească limita teritorială a României.

5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză;

6. să nu exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii