Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Mihai Stepanescu, primarul din Reșița, reținut de DNA

ro

20 Nov, 2015 08:54 1829 Marime text
 
Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a fost reținut, aseară, pe bază de Ordonanță, pentru 24 de ore, după audieri de aproape patru ore care au avut loc în sediul DNA Timișoara, potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei.
 
Se pare că Stepanescu ar fi suspectat de procurorii DNA că ar fi pretins și primit mită în legătură cu atribuirea și derularea unui contract de lucrări publice încheiat de autoritatea locală și o firmă, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.
 
Edilul ar fi pretins și primit, cu titlu de mită, sume de bani de la SC Elis Pavaje SRL Alba, în legătură cu atribuirea și derularea unui contract de lucrări publice încheiat de Primăria Reșița în valoare de aproximativ 600.000 lei.
 
Potrivit unui comunicat remis ieri de DNA, au loc percheziții în cinci locații situate în municipiile Timișoara și Reșita, dintre care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar de fapte de corupție comise în perioada 2014 - 2015.
 
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014 — 2015. În cursul zilei de 19 noiembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în cinci locații situate în municipiul Timișoara și municipiul Reșita, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
 

UPDATE, ora 9.44:

Este oficial! Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de ieri, a inculpatului Mihai Stepanescu, primar al municipiului Reşiţa, judeţul Timiş, cu privire la săvârşirea a două infracțiuni de luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al Municipiului Reșița, a pretins și primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii în mod discreţionar a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă.

Astfel, inculpatul Stepănescu Mihai, a primit de la omul de afaceri, suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări. 
De asemenea, inculpatul Stepănescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 lei.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații Caraş-Severin.

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 20 noiembrie 2015, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Sursa foto: mondonews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii