Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:54 27 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, poate fi extrădat din Madagascar. Ce a declarat ministrul Ana Birchall

ro

13 May, 2019 07:13 3460 Marime text
Situația în care se află fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, reținut în Madacascar este în atenția ministrului interimar al Justiției, Ana Birchall. 

AStfel, astăzi, de la ora 10:00, Ana BIRCHALL, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al justiției, interimar va susține, la sediul Ministerului Justiției, o declarație de presă referioare la stadiul procedurii de extrădare a lui Radu Ștefan MAZĂRE.

UPDATE. ora 10.00

Dosarul pregătit de Ministerul Justiției pentru extrădarea lui Radu Mazăre a fost finalizat și predat autorităților din Madagascar.
 

”Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal în data de 11 mai 2019 ora 20.02, iar ulterior a fost predat reprezentantului MAE pentru a fi transmis personal prin curier diplomatic, autorităților din Madagascar. Concomitent, dosarul de extrădare a fost transmis în format electronic și la Ministerul Justiției din Republica Madagascar în aceeași seară. Tot sâmbătă, 11 mai, la ora 22.29 de minute, Biroul Interpol a confirmat Ministerului Justiției din România că întreaga documentație a fost primită și trimisă inclusiv prin rețeana Interpol. În dimineața zilei de 12 mai, un curier diplomatic a plecat în Madagascar cu toate documentele predate sub sigiliu de Ministerul Justiției. Aceste documente au fost predate în această dimineață, avem și confirmarea de primire reprezentanților Ministerului Justiției și MAE din Madagascar. Rămânem în contact cu autoritățile din Madagascar pentru orice alte informații care vor fi necesare. Vreau să precizez că dosarul de extrădare a fost transmis complet cu toate documentele primite de Ministerul Justiției de la instanțele competente din România” – a transmis ministrul Justiției, Ana Birchall.

Ti-a placut articolul?

Comentarii