Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Flagrant organizat de procurorii DNA Constanţa Fiica lui Bercea Mondialu şi ginerele acestuia l-ar fi şantajat pe fratele lui Traian Băsescu

ro

30 May, 2014 11:17 3839 Marime text
Potrivit România TV, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin şi fiica acestuia, Izaura Anghel, l-ar fi santajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu. Mircea Băsescu este cel care a denunţat şantajul exercitat de cei doi. Potrivit procurorilor DNA Constanţa „Pe 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra fratelui preşedintelui, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie.“ Acesta ar fi cerut 280.000 de euro pentru a nu da în vileag informaţiile, iar ieri, când denunţătorul s-a întâlnit cu inculpaţii pentru a le da 10.000 de uero, procurorii DNA Constanţa au organizat acţiunea de flagrant. Marius Constantin a fost reţinut pentru 24 de ore. În cauză, Izaura Anghel şi un minor de 17 ani sunt cercetaţi sub control judiciar.
Menţionăm faptul că, din 2010, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, este naşul de botez al nepoatei lui Bercea Mondialu. Fostul consilier judeţean PDL Adrian Gheorghiţă este avocatul lui Mircea Băsescu în acest caz.

UPDATE
Mircea Băsescu a comentat, în legătură cu cazul de şantaj care a ajuns în atenţia procurorilor DNA Constanţa şi în care ginerele lui Bercea Mondialu şi fiica acestuia l-ar fi şantajat pe fratele preşedintelui, că nu are voie şi nu poate comenta pentru că ancheta este în plină desfăşurare. Poate face declaraţii doar prin avocatul lui. Adrian Gheorghiţă, fostul consilier judeţean al PDL este avocatul lui Mircea Băsescu în cazul şantajului. Avocatul lui Mircea Băsescu a declarat că fratele preşedintelui a mai depus o plângere, anul trecut, împotriva ginerelui lui Bercea Mondialu’, tot într-un caz de şantaj  şi trafic de influenţă. „A fost un dosar pe rolul Tribunalului Constanţa. Urmează să discut cu clientul meu să văd ce decizie procesuală se va căuta“, a declarat Adrian Gheorghiţă. Soţia lui Mircea Băsescu, Doina Băsescu a declarat că nu ştie despre ce este vorba.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii