Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Evaluare naţională 2014 Subiectele la Matematică (foto)

ro

25 Jun, 2014 07:49 3704 Marime text
Absolvenţii claselor a VIII-a vor susţine, astăzi, ultimul test al Evaluării naţionale, proba scrisă la Matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). 
După ce, luni, au dat examen la Limba şi literatura română şi, marţi, la Limba maternă, astăzi, absolvenţii clasei a VIII-a susţin ultimul test al evaluării naţionale, proba scrisă la matematică.
Conform edu.ro, testul pentru proba scrisă la disciplina Matematică este format din trei subiecte. Primul subiect conține itemi de completare, subiectul al doilea şi subiectul al treilea conțin itemi de tip rezolvare de probleme şi itemi de tip întrebare structurată. Testul conține şi itemi care au un caracter aplicativ şi care solicită mai mult argumentarea bazată pe raționament deductiv.
 Proba scrisă la disciplina Matematică, susținută în cadrul examenului de Evaluare Națională 2014, evaluează competențe dezvoltate pe parcursul învățământului gimnazial, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a V-a - a VIII-a, în vigoare pentru absolvenții promoției 2014, mai informează edu.ro.
 MEN a publicat cinci teste suplimentare de pregătire la Matematică pentru elevi, dupa ce doar 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a, care au susţinut simularea Evaluării Naţionale 2014, au luat note peste 5 la Matematică.
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16:00, după care vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie. Potrivit MEN, în iunie 2013, la evaluarea naţională au participat 162.331 de absolvenţi de gimnaziu. Reamintim că modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade de anul acesta la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii