Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică din județul Ialomița. Se trimite sprijin din mai multe județe, inclusiv de la Constanța (galerie foto+video)

ro

26 Jan, 2019 15:12 2168 Marime text
Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, în județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afecatate, IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric.

Generatoarele sunt mobilizate din județele AG, BC, BR, BV, BZ, CT, CV, DB, GL,TR, TL, OT, PH, VN, VL și Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situații de urgență grave cauzate de  vreme. 

Potrivit ISU Dobrogea, acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice.

”Tehnica dislocată va rămâne  în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice . 

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din  județele Caraș-Severin și Timiș” - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

UPDATE. Oficial de la ISU Delta 

Potrivit ISU Delta, întrucât în județul Ialomița au fost înregistrate avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică, containerul suport logistic tip IV-iluminat (450 kVA) și personalul de deservire (2 subofițeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea au început deplasarea către ISU Ialomița.
Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

UPDATE. Oficial de la E-Distribuție Dobrogea

Potrivit E-Distribuție Dobrogea, un număr de 70 echipe de intervenţie ale E-Distribuție Dobrogea şi contractorilor societății sunt în teren și lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condiţiile meteo deosebite (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).
 

”Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite – ploaie îngheţată, vânt puternic și depunere de chiciură - s-au identificat izolatori sparţi şi conductori rupți. Vântul puternic a dus și la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor electrice aeriene. Păstrăm un contact permanent cu autorităţile locale care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.
La nivelul E-Distribuție Dobrogea, începând cu ora 7:00, a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare” - au transmis reprezentanții E-Distribuție Dobrogea. 

 
În data de 26 ianuarie, la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel:
 
 
-              Pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, 11 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor de chiciură pe conductori, au înregistrat declanșări sau defecţiuni, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 8 staţii de transformare.
 
-               în judeţul Călăraşi sunt nealimentate 55 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 6 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localitățile Belciugatele, Budeşti, Călăraşi, Dor Mărunt, Dorobanţu, Dragalina, Dragoş Vodă, Frăsinet, Fundulea, Gurbaneşti, Ileana, Jegalia, Lehliu, Lehliu Gara, Lupşanu, Mănăstirea, Modelu, Nana, Nicolae Bălcescu, Perişoru, Roseti, Săruleşti, Sohatu, Tămădău Mare, Ulmu, Valea Argovei, Vlad Ţepeş.
 
 
-              în judeţul Ialomiţa sunt nealimentate 76 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 10 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localități: Adâncata, Alexeni, Amara, Armăşeşti, Axintele, Balaciu, Bărcaneşti, Borăneşti, Brazii, Bucu, Căzăneşti, Ciocârlia, Ciochina, Cocora, Coşereni, Dragoeşti, Dridu, Fierbinţi-Târg, Garbovi, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazăr, Grindu, Griviţa, Ion Roată, Jilavele, Maia, Mănăsia, Miloşeşti, Moviliţa, Munteni-Buzău, Ograda, Reviga, Roşiori, Sălcioara, Scânteia, Sfântu Gheorghe, Sineşti, Slobozia, Sudiţi, Urziceni, Valea Ciorii, Valea Măcrişului.
 
 

”Recomandăm clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) - 0800 070 555.
 
Din păcate, accesul echipelor la instalații este îngreunat de depunerile masive de polei care determină deplasarea cu viteze reduse” - au transmis reprezentanții E-Distribuție Dobrogea.

Sursa foto: E-Distribuție Dobrogea, ISU Delta și ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii