Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 7. Doi oameni au decedat Trei paraşutişti au aterizat fără paraşute! Constănţeanul Adrian Constandache, grav rănit (video)

ro

18 Oct, 2015 10:04 7701 Marime text
Un accident s-a produs, în această dimineaţă, pe aerodromul Clinceni, potrivit România TV. Trei paraşuţişti sunt în stare gravă. Unul dintre ei a intrat în stop cardiorespirator.
Se pare că aceştia s-au lovit în aer şi au aterizat fără paraşute. La faţa locului s-au deplasat ambulanţe pentru oferirea primului ajutor şi pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. 
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că unul dintre paraşutişti a fost deja declarat mort, iar ceilalţi doi sunt inconştienţi.
Vom reveni cu amănunte. 

 

Update 7, ora 16.35:


Parașutistul care a rămas în viață se află acum la terapie intensivă în stare gravă.


UPDATE 6, ora 15.52


Femeia rănită în accidentul de paraşutism de la Clinceni, de astăzi dimineaţă, a decedat la Spitalul Universitar.

Tânăra de 27 de ani, Andreea Nica, a sărit cu paraşuta cu instructorul Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, urmaţi de un alt paraşutist, Daniel Floroiu, de 50 de ani.

UPDATE5, ora 13.30:

Surse apropiate anchetei spun că paraşutistul constănţean Adrian Constandache și femeia care au supraviețuit au fost transportați la Spitalul Floreasca, respectiv Spitalul Universitar din capitală.

Adrian Constandache, are 43 ani, fiind născut în 1972. Potrivit Constanta News, bărbatul are peste 22 ani de parașutism, este instructor de parașutism cu mii de salturi în palmares și autorul unui manual de parașutism.  El își făcea de obicei salturile pe litoral, dar în week-end era invitatul TNT Brothers pe aerodromul Clinceni. Adrian Constandache lucra pentru Regional Air Services, însă acum fusese invitatul celor de la TNT. Cristina Mitchievici, purtătorul de cuvânt al Regional Air Services, ne-a declarat că "Adrian Constandache este un om cu totul şi cu totul special şi de când au aflat vestea toţi cei care îl cunosc sunt şocaţi şi îngrijoraţi. Nu o spun pentru că lucrează pentru noi, ci acest om chiar este o persoană deosebită! El se afla la Clinceni fiind invitat de TNT, cu care colabora în timpul liber!".

Familia lui Costandache este una dedicată acestui sport. Costandache Cristina şi Adrian, ambii instructori de paraşutism, cu mii de salturi la activ. Cristina Costandache provine dintr-o familie de paraşutişti, tatăl ei fiind fost instructor de paraşutism. De acolo şi pasiunea. Şi fratele ei mai mic are aceeaşi pasiune. Fostă componentă a Lotului Naţional de Paraşutism, Cristina este multiplă campioană naţională cu şapte titluri consecutive. În prezent, antrenează tinerii care se înscriu la cursurile de paraşutism susţinute la Aerodromul Tuzla. Adrian Costandache, născut în 1972, nu este cu nimic mai prejos. Este instructor pentru salt în tandem şi instructor AFF (Accelerated freefall) şi se mândreşte cu peste 3.300 de lansări.
”Ea a fost mai norocoasă - a deschis o singură dată paraşuta de rezervă. Eu, prin natura a ceea ce fac, ţinând cont că fac şi nişte salturi mai speciale, am fost nevoit să deschid de 11 ori paraşuta de rezervă. Doza de pericol este foarte mare, dar încercăm s-o diminuăm cu o pregătire atentă şi să acordăm o atenţie deosebită situaţiilor speciale”, declara Adrian, în urmă cu doi ani. El a mărturisit că simte că renaşte după fiecare salt reuşit.
 

UPDATE4, ora 12.15:

Se pare că un instructor a sărit în tandem cu fata, iar din spate a sărit alt paraşutist, care a căzut peste ei. În acel moment li s-au încurcat paraşutele şi toţi trei au căzut şi s-au izbit de pământ.
 

UPDATE3, ora 11.30: 


Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat că parașutele celor trei persoane implicate în accident s-au încurcat în aer, acesta fiind motivul pentru care s-au prăbușit de la înălțime.

UPDATE2, ora 10.45:

Cei trei paraşutişti erau doi bărbaţi şi o femeie şi executau salturi de antrenament. Se pare că cei trei paraşutişti s-ar fi ciocnit între ei, din cauză că nu ar fi respectat intervalele de salt. Paraşutistul mort avea 40 de ani. Un altul, în vârstă de circa 42 de ani, a fost intubat și transportat de urgență la spital. Femeia este conștientă, fiind transportată la spital. Se pare că doi dintre paraşutişti au sărit în tandem. La faţa locului au intervenit un elicopter şi două ambulanţe SMURD.

UPDATE1, ora 10.10: 


Aşa cum spuneam mai devreme, unul dintre cei trei paraşutişti a intrat în stop cardiorespirator, iar medicii sosiţi la locul accidentului l-au resuscitat timp de o oră, însă fără succes. Bărbatul a fost declarat mort. Ceilalţi doi paraşutişti sunt grav răniţi şi au fost transportaţi la spital.
20 de paraşutişti s-au aruncat în acelaşi timp, astăzi, dintr-un aparat de zbor, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat pe aerodromul Clinceni. Trei dintre ei s-au ciocnit unul de altul la circa 500 de metri altitudine. Paraşutişti implicaţi în tragedie făceau parte din acelaşi club de paraşutism.
În acest caz, oamenii legii vor deschide o anchetă pentru stabilirea exactă a cauzelor producerii acestui incident tragic.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii