Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Iată decizia instanţei DNA cere prelungirea controlului judiciar faţă de Nicuşor Constantinescu (document)

ro

21 Dec, 2015 10:22 2625 Marime text
În aceste momente, are loc primul termen în dosarul Centrului Militar Zonal. Azi, instanţa de judecată va analiza cererea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), de revocare a controlului judiciar.

DNA cere prelungirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Pe de altă parte, avocaţii lui Nicuşor Daniel Constantinescu cer modificarea controlului judiciar, în sensul revocării interdicţiei de a exercita funcţia de preşedinte a CJC.

UPDATE 3, ora 15.27

Astăzi a avut loc primul termen de judecată în dosarul Centrului Militar Zonal, unde Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean a fost condamnat, în prima instanţă, la 3,6 ani cu executare. Instanţa a analizat cererea şefului CJC de revocare a controlului judiciar.

Dosarul a fost repartizat spre soluţionare judecătorilor Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase care au dispus menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 

Citeşte şi Nicuşor Constantinescu rămâne sub control judiciar​

UPDATE 2, ora 11.04

Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE 1, ora 10.53

Nicuşor Daniel Constantinescu a făcut următoarele precizări: „Cetăţenii judeţului Constanţa 14 ani m-au votat. Dreptul cetăţenilor de a fi reprezentaţi, de a atrage proiecte europene este îngrădit. Din cauza acestor dosare, cetăţenii din judeţul Constanţa nu beneficiază de reprezentare", a spus şeful CJC.

Acesta spune în faţa instanţei că hotărârile ar fi fost supuse contenciosului administrativ. „Am dus la îndeplinire peste 1.000 de hotărâri. Dacă nu le duceam la îndeplinire? Eram acuzat de neglijenţă în serviciu", a precizat Constantinescu. 

Şeful CJC a încheiat astfel: „Vă rog să daţi dreptul cetăţenilor judeţului Constanţa să fie reprezentaţi până în iunie 2016".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii