Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un procuror a fost suspendat din funcție, fiind suspectat de infracțiuni de corupție

ro

30 Jun, 2016 15:18 2071 Marime text
În şedinţa de azi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu această dată, a lui Nedelcuță Traian Eduard, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii controlului judiciar, măsură având în  conţinutul său şi obligaţia prevăzută de art. 215 alin. (2) lit. e) din Codul de procedură penală, respectiv să nu exercite profesia de procuror în exercitarea căreia a săvârşit fapta.
 
Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru procurori în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor.
 
Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupţie comise în anul 2014.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii