Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou test medical, obligatoriu pentru șoferi

ro

17 Jun, 2015 09:10 2129 Marime text
 
Potrivit unei directive europene, eliberarea permiselor de conducere sau reînnoirea acestora nu se va mai putea face fără obţinerea unui aviz autorizat care să ateste dacă suferă, sau nu, de apnee moderată sau severă în somn, de tip obstructiv. Directiva europeană va trebui implementată şi în România până la sfârşitul acestui an, informează dcnews.ro.

Statele membre europene trebuie sa adopte si sa publice pana la 31 decembrie 2015 cel târziu, actele cu putere de lege și actele administrative necesare pentru a se conforma cu Directiva 2014/85/UE a Comisiei din 1 iulie 2014 de modificare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind permisele de conducere.

Drept urmare nu se va mai elibera sau reînnoi permisul de conducere auto candidatilor sau conducătorilor fara obținerea unui aviz autorizat care să ateste dacă suferă de sindrom de apnee moderată sau severă în somn de tip obstructiv.

Sindromul de apnee moderată în somn de tip obstructiv se referă la existenţa a 15 - 29 episoade de apnee şi hipopnee pe oră (indice apnee-hipopnee), iar sindromul de apnee severă în somn de tip obstructiv se referă la existenţa a cel puţin 30 de episoade de acest fel într-o oră, ambele fiind asociate cu somnolență diurnă excesivă.



Sursa: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii