Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:44 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţii de urgenţă Un nou scandal planează asupra instituţiilor din cadrul MAI

ro

23 May, 2015 17:53 713 Marime text
 
Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a declarat azi că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să verifice modul în care s-a acționat de către autoritățile abilitate în cazul femeii care s-a sinucis vineri în Capitală, după ce a stat peste 30 de ore pe un bloc de pe Calea Victoriei, scrie b1.ro.
 
"I-am dat sarcină și chiar verifică modul cum s-a acționat în acel caz, unde a fost și presa, au fost toate autoritățile. Este complicat în momentul când cineva dorește să își ia viața (...) Domnul doctor Arafat are o echipă care cercetează în momentul de față și sunt convins că în scurt timp se vor da rezultatele acestui control, se va da publicității", a afirmat Oprea, întrebat dacă s-au respectat procedurile pentru aceste cazuri, citat de Agerpres.
 
Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că România are proceduri standard europene în această privință, iar din statistici rezultă că cele mai multe astfel de cazuri, de negociere cu persoane care amenință să își ia viața, procedurile derulate au rezultat pozitiv.
 
"Este complicat să previi când cineva vrea să își ia viața din diferite motive. Cel mai important lucru și cel mai ușor, trebuie să investim acolo unde oamenii trebuie apărați. Mă refer la catastrofe, la calamități, unde fără voia lor, din păcate cutremure sau alte calamități, trebuie să asigurăm toată logistica, să putem să prevenim acolo unde li se pune viața în pericol oamenilor", a mai spus Gabriel Oprea.
 
O femeie s-a aruncat vineri de pe o clădire de pe strada George Enescu nr. 7 din sectorul 1, după ce a amenințat, timp de 35 de ore, că se va sinucide. Aceasta  nu a vrut să discute nici cu soțul ei, cu prieteni sau alți cunoscuți. La fața locului fuseseră trimise o ambulanță și un echipaj de pompieri. 

Sursa: b1.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii