Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proiect legislativ va reglementa statutul juridic al casei Regale. Ce a declarat Liviu Dragnea despre acest proiect

ro

05 Mar, 2018 16:05 1244 Marime text
Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunţat luni, după retragerea din circuitul legislativ a proiectului pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale, că noua variantă prevede înfiinţarea unei instituţii care va administra funcţionarea Casei Regale, cu un aparat suplu şi costuri mici, informează Agerpres.ro. 
 

"În ultimele săptămâni au fost discuţii dese cu reprezentanţii Casei Regale. Eu şi cu domnul Tăriceanu l-am desemnat pe domnul Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, să aibă întâlniri cu reprezentanţii Casei Regale şi s-a ajuns la concluzia comună că proiectul de lege depus la Senat nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate. Împreună am făcut un nou proiect de lege, care mi se pare că s-a şi depus la Cameră, prin care se înfiinţează o instituţie ce va administra funcţionarea Casei Regale, pentru a evita orice risc de neconstituţionalitate şi pentru a fi ceva care să se poată şi aplica. Este convenit cu reprezentanţii Casei Regale lucrul acesta. Costurile din partea statului vor fi foarte mici şi cred că este o soluţie care va fi adoptată şi care va mulţumi pe toată lumea", a precizat Dragnea, la finalul CExN al PSD.

 
El a opinat că reprezentanţii Casei Regale nu ar trebui să plătească o chirie pentru Palatul Elisabeta.
 

"Eu nu vreau să plătească. Nu cred că e nevoie să plătească chirie. E vorba să aibă în folosinţă. Sunt foarte multe organizaţii non-guvernamentale care folosesc gratuit spaţii ale statului. (...) Vorbim de un aparat suplu şi de costuri foarte mici din partea statului", a susţinut el.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii