Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:06 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un general, un contraamiral şi înalţi ofiţeri din Marina Militară urmăriţi penal de DNA Militar

ro

13 Feb, 2014 21:43 3030 Marime text
dna militarFostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, colonelul (r) Cristian Bernevig, este urmărit penal de procurorii militari anticorupţie, alături de un contraamiral, comandori şi alte cadre militare, într-un dosar în care se verifică modul în care aceştia au dobândit locuinţele de serviciu.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul şef al Direcţiei de Informaţii ale Armatei (DIA), Cătălin Bernevig, este urmărit penal în legătură cu modul în care a dobândit locuinţa de serviciu.
Potrivit surselor citate, alături de acesta sunt urmăriţi penal şi contra-amiralul activ Cătălin Dumistrăcel, generalul în rezervă Neculae Oţelea, recent condamnat definitiv de ICCJ la patru ani de închisoare cu executare în dosarul privind contractul de înstrăinare de tehnică militară scoasă din uz societăţii Tofan Steel, comandorul în rezervă Nicolae Vlăduţiou, comandorul Uce Gigi Cristinel şi comandorul în rezervă Toader Cocârdan.
Sursele judiciare citate spun că aceştia au încălcat ordinele şi normele legale în vigoare, la momentul în care au cumpărat locuinţele de serviciu. Potrivit aceloraşi surse, acuzaţiile din dosar sunt de abuz şi fals, cei urmăriţi penal dobândind fără a avea dreptul locuinţele puse la dispoziţie de Armată.
Într-un alt dosar, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobritoiu şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată tot în legătură cu modul de cumpărare a unor locuinţe de serviciu.
Cătălin Bernevig este autorul unui accident rutier în care au murit cinci persoane - patru civili şi un militar. Accidentul a avut loc în decembrie 1997, când el se afla la conducerea Direcţiei de Informaţii a Armatei. El a fost condamnat de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare, din care a făcut doar câteva luni, datorită unei graţieri colective.
sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rozicrucianul 14 Feb, 2014 06:33 Nu este posibil!Nu cred!Cum dracu se face ca si ,,functionari''de stat major,au intinat profesia de militar.Si eu care credeam ca numai,,majurii''de la manutanta fac astfel de potlogarii. Culmea ,la trecerea in rezerva au dreptul sa poarte uniforma .In continuare sa profite de micile atentii,dupa ceva vreme sa fie avansati in grad si sa-i umileasca pe cei care si acum sufera de ,,sindromul tablei'' si al ,,bocancului prea mic ori prea mare''.Si cand te gandesti ca armata este pe locul 2 la incredere ,pe buna dreptate te intrebi cit de jos a coborit pe sacara de apreciere standardul de incredere in institutiile statului.Dobritoiu asta este cumva parlamentar PNL?Si mai are tupeul sa iasa pe sticla pentru a-si spune parerea?Pai sa ne asteptam la o lege mai potrivita,pentru ca asta de acum cu care sunt stresati ,,pungasii''este neconforma standardelor atlantiste,NATO .Si,nici europeana.Solutia.Confiscarea apartamentului si, ce mai spune legea.Dar sa se tina cont si de pozitia ,,pungasului''pe care a avut-o ca ofiter sau general de stat major.Numai asprimea pedepsei bazata pe un desavarsit rigorism poate intemeia o disciplina ferma a vointei si a gandirii militare.