Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost adjunct al şefului IPJ Suceava, trimis în judecată de procurorii DNA

ro

15 Jun, 2016 15:04 1617 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ioan Crap, la data faptei adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2010-2013, inculpatul Crap Ioan a depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente inexacte și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafaţă de teren agricol, pe care nu-l deținea în totalitate.
 
Astfel, în 2010, inculpatul a depus documente pentru 38,38% din suprafaţa solicitată, în anul 2011 pentru 35,71% din suprafaţă, iar în anii 2012-2013 pentru 78,88% din suprafaţa solicitată.
 
Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Crap Ioan a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 86.697,77 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie din Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.
 
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului Crap Ioan.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii