Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un „creier” al atentatelor de la Mumbai, executat

ro

30 Jul, 2015 07:31 1231 Marime text
 
India l-a executat prin spânzurare astăzi pe Yakub Memon, un „creier" al atentatelor din Mumbai care au făcut sute de victime în 1993, au anunțat canalele TV, informează AFP, potrivit Agerpres.

Atentatele din Mumbai (fost Bombay n.r.), cele mai mortale comise vreodată în India, au făcut 257 de morți în metropolă, capitala economică a țării.

După respingerea de către președintele indian Pranab Mukherjee a unei cereri de amânare a execuției, Yakub Memon a fost spânzurat astăzi dimineață devreme în închisoarea din Nagpur, în vestul statului Maharashtra (centru), potrivit canalelor NDTV și CNN-IBN, citate de Agerpres.

Curtea Supremă a respins săptămâna trecută ultimul apel al condamnatului la moarte, deschizând calea execuției.

Yakub Memon a fost singurul dintre cei unsprezece coinculpați a cărui condamnare la pedeapsa capitală a fost confirmată în ultima instanță. Ceilalți au avut pedeapsa comutată în închisoare pe viață.

Atentatele din Mumbai comise la 12 martie 1993 au fost imputate membrilor lumii interlope musulmane a orașului, dorind să se răzbune după ciocnirile dintre hinduși și musulmani cu câteva luni înainte.

Bursa din Mumbai, birourile Air India și un hotel de lux au fost printre obiectivele celor zece explozii.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: tehelka.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii