Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:17 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update.O nouă metodă de furat la Constanța! Un bărbat a dat lovitură după lovitură jucând un rol incredibil!

ro

03 Jun, 2016 12:58 2500 Marime text
Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie au identificat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Pădureni, judeţul Iaşi, care ar fi sustras, în data de 1 iunie, dintr-o instituţie publică din municipiul Constanţa, un telefon mobil aparţinând unui angajat.

În fapt, este vorba despre Agenția Județeană a Finanțelor Publice Constanța de pe strada IG Duca. El a intrat în biroul arhivării documentelor din AJFP și ar fi furat telefonul mobil al arhivarului.

Totodată, poliţiştii constănţeni au stabilit că bărbatul în cauză ar mai fi sustras dintr-un magazin alimentar din municipiul nostru, un portmoneu cu suma de 100 euro, 400 lei şi un telefon mobil.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă urmând ca astăzi, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.  

UPDATE, ora 17.00:


Avem informaţii proaspete despre bărbatul prins de poliţişti la furat, cum se spune. Acest individ a recunoscut faptele de care este acuzat. A fost o surpriză însă pentru poliţişti metoda pe care o dezvoltase acesta pentru a avea succes la furat.
 
Astfel, bărbatul a povestit cum a furat timp de două săptămâni prin disimularea unei stări mentale precare. Mai pe românește, acesta se prefăcea că este oligofren pentru a impresiona oamenii să îi dea ceva. În timp ce unei persoane i se făcea milă și încerca se căuta în portofel pentru a-i da un ban ”amărâtului”, bărbatul se dădea pe lângă acea persoană, cu un mers nesigur, chipurile, și îi sustrăgea acelui om ce putea! Că era telefonul mobil, că era portofelul… Și în firmele de unde a furat bunuri, individul se prefăcea că are un retard psihic, discuta cu angajaţii, distrăgându-le atenţia, după care sustrăgea bani şi telefoane mobile.
 
În cele două săptămâni, individul a făcut, după cum singur a recunoscut, 11 furturi din mai multe societăți comerciale, folosind aceeași metodă. Ceea ce i-a impresionat teribil pe oamenii legii a fost faptul că individul simula atât de bine problemele unei persoane cu probleme mentale încât puteai să juri că este reală situația lui!

Odată prins în flagrant de către poliţiştii Secţiei 3, bărbatul a recunoscut comiterea unor fapte, prejudiciul fiind recuperat în parte. Ulterior a fost prezentat Serviciului de Medicină Legală Constanţa, care a stabilit discernământul celui în cauză. Atunci s-a decis să povestească cu lux de amănunte metoda pe care o folosea.

La acest moment, poliţiştii l-au condus pe bărbat la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă. Metoda folosită de acesta este o premieră pentru polițiștii constănțeni. 
 
Bărbatul are 41 de ani şi este din localitatea Pădureni, judeţul Iaşi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii