Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un austriac a obţinut în instanţă un succes în lupta sa cu Facebook!

ro

22 Oct, 2015 16:03 1400 Marime text
Juristul austriac Max Schrems este angajat de mai mulți ani într-o dispută cu Facebook pe tema protecției datelor personale. El a depus în justiție un recurs colectiv al unui număr de 25.000 de utilizatori din lumea întreagă în august 2014. Atunci, Curtea de apel nu a considerat plângerea lui Schrems drept admisibilă cu titlu personal în acest stadiu, subliniind că admisibilitatea recursului colectiv ține de Curtea Supremă.
În hotărârea sa din iulie, Tribunalul primei instanțe a considerat că reclamantul „a folosit profesional” contul său de Facebook și că nu poate fi prin urmare considerat „un utilizator” . Acest argument a fost respins în apel.
Astfel, o instanţă din Austria a apreciat ieri drept admisibilă ''cu titlu individual'' o plângere a juristului austriac împotriva rețelei sociale Facebook, deschizând calea unui prim proces civil privind utilizarea datelor personale, relatează AFP. În fapt, Curtea de apel din Viena a contrazis hotărârea unui tribunal al primei instanțe, care considerase în vară plângerea drept neadmisibilă pe formă și se declarase incompetent pe fond, aşa cum am arătat mai devreme.
Schrems obținuse un prim succes împotriva grupului american la începutul lunii octombrie, când Curtea de Justiție a Uniunii Europene a declarat ''invalid'' cadrul juridic care acoperă transferul de date personale ale Uniunii Europene către Statele Unite ale Americii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii