Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Ultima declarație a lui Putin reprezintă o amenințare directă la adresa României”

ro

29 May, 2016 13:29 1991 Marime text
Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) consideră că ultima declarație a președintelui rus Vladimir Putin este o amenințare directă la adresa României.
 

"O declarație fără precedent care confirmă toate analizele și punctele de vedere ale AID din ultimii ani cu privire la interesul și poziția Rusiei față de România și creșterea pericolului și interesului Rusiei față de viață politică, socială, dar mai ales securitatea națională a României. Această declarație reflectă toate acțiunile din ultimii ani la adresa României, iar AID avertizează asupra unui interes crescut de destabilizare a României și deraiere a sa de la linia de politică externă euro-atlantică", precizează AID într-un comunicat de presă transmis astăzi.

 
Organizația nu exclude faptul că Rusia ar putea apela la influențarea puterii politice sau la organizarea unor mișcări de stradă pe fondul unor rezultate nesatisfăcătoare de guvernare.
 
"Atragem din nou atenția că atât România, cât și Aliații săi trebuie să trateze cu maximă seriozitate astfel de declarații amenințătoare la adresa securității naționale a României, pe care Vladimir Putin nu încetează să le transmită, ignorând total explicațiile date în repetate rânduri în ceea ce privește caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă", se mai precizează în comunicat, citat de agerpres.ro.
 
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat vineri România și Polonia că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse, deoarece găzduiesc elemente ale scutului antirachetă american pe care Moscova îl consideră o amenințare. Putin a făcut cele mai dure declarații la adresa scutul american, atrăgând atenția că Moscova a afirmat în repetate rânduri că va lua măsuri de retorsiune, însă Washingtonul și aliații săi au ignorat avertismentele.
 

"Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea", a declarat Vladimir Putin la Atena într-o conferință de presă, organizată în comun cu premierul grec, Alexis Tsipras.

 

"În aceeași situație se află și Polonia", a arătat președintele rus.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii