Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uitați cum arată Balena albă. Cel mai mare avion care a aterizat pe Otopeni

ro

19 May, 2016 05:59 4924 Marime text
Transport aerian gigant, în premieră în România. Unul dintre cele mai mari avione de transport din lume a aterizat pentru prima dată pe Aeroportul Internaţional Henry Coandă. Airbus A300-600 este denumit şi balena albă, datorită formei ciudate pe care o are, scrie Digi24.
 
 „Beluga” este unul dintre cele mai mari avioane cargo comerciale, de transport din lume. Poartă această poreclă deoarece a fost modificat de la un Airbus A300-600 la forma pe care o are acum pentru a transporta piese de avioane. Spatele avionului a fost modificat și cabina de asemenea, astfel încât avionul este asemănat de specialiști cu o balenă albă.
Este o premieră pentru cei de la aeroport pentru că până acum un astfel de avion de transport nu a mai călcat pista de circa trei kilometri de la Otopeni.
Aeronava are o capacitate de transport de 1400 de metri cubi și poate căra inclusiv motoare de avioane. De altfel, de aceea a și fost modifcat de cei de la Aribus pentru a căra diverse piese dintr-un oraș în altul.
Antonov 225 este concurentul aeronavei Airbus. Este vorba despre o aeronavă cargo de dimensiuni puțin mai mari decât „Beluga”.
Sursa text si foto:digi24.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii